Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας διοργανώνουν διαδικτυακές εκδηλώσεις για τη Διεθνή Η...


Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας διοργανώνουν διαδικτυακές εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος στις 11.00 και 21.00 (ώρες Ελλάδος) αντίστοιχα. 

Το ΕΚ θα τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος με μία διαδικτυακή τελετή, 76 χρόνια μετά την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης των Ναζί στο Άουσβιτς στις 27 Ιανουαρίου 1945. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.00 (ώρα Ελλάδος) με ομιλία του προέδρου του ΕΚ David Sassoli και εκτέλεση παραδοσιακών εβραϊκών τραγουδιών από τους Gilles Sadowsky (κλαρινέτο) και Hanna Bardos (φωνή). 

Θα ακολουθήσουν απομακρυσμένες ομιλίες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ευρωπαίων Ραββίνων και επικεφαλής των Ραββίνων της Μόσχας, Pinchas Goldschmidt, και από τον Gyula Sárközi, χορευτή, χορογράφο και εκπρόσωπο της κοινότητας των Ρομά. 

Η τελετή θα ολοκληρωθεί κρατώντας ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και με την προσευχή El Maleh Rahamim από τον Israel Muller, επικεφαλής ψάλτη της Μεγάλης Συναγωγής της Ευρώπης στις Βρυξέλλες. 

Διαδικτυακή συναυλία για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος από το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, 21.00–22.15 (ώρες Ελλάδος) 

Την ίδια ημέρα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος με μία ζωντανή συναυλία στο μουσείο με το μουσικό σύνολο Sturm & Klang, στις 21.00-22.15 (ώρες Ελλάδος). Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο. Παρακαλείστε να εγγραφείτε εδώ για να έχετε πρόσβαση στη ζωντανή μετάδοση. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 

21.00-22.15 Pavel Haas - Seven Songs, op.18 
Hans Krása - Drei Lieder 
Adrien Tsilogiannis - Où est la plaie? (création, 2020) 
Viktor Ullmann - Drei jiddische Lieder, op. 53 
Arnold Schoenberg - Sérénade, op.24

Related

What's hot? 5598437097255548197

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item