ΕΟΚΕ: "Η ανάληψη ευθύνης είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο ευρωπαϊκό σύμφωνο για το κλίμα"

Η ΕΟΚΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι συστάσεις της αντικατοπτρίζονται στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα ε...


Η ΕΟΚΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι συστάσεις της αντικατοπτρίζονται στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα ευρωπαϊκό σύμφωνο για το κλίμα, το οποίο στηρίζει την υφιστάμενη και τη νέα δράση για το κλίμα μέσω της μάθησης από ομοτίμους, της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης ικανοτήτων, της άρσης των εμποδίων και της ευκολότερης πρόσβασης σε χρηματοδότηση. 

Με την εισαγωγή της έννοιας της παγκόσμιας ουδετερότητας ως προς τις ανθρακούχες εκπομπές, η συμφωνία του Παρισιού μετέβαλε τον πολιτικό λόγο και έστρεψε τις κυβερνήσεις και τους ενδιαφερόμενους φορείς προς μια κατεύθυνση δράσης. Το αποτέλεσμα αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την άνευ προηγουμένου κινητοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων της κοινωνίας των πολιτών. Η ενεργός συμμετοχή «όλων των συνιστωσών της κοινωνίας» αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία της κλιματικής πολιτικής στην ΕΕ. 

Ο Peter Schmidt, μέλος της ΕΟΚΕ, δήλωσε τα εξής: «Το σύμφωνο για το κλίμα αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να διαμορφωθεί μια καινοτόμος προσέγγιση που θα αντικατοπτρίζει, θα υποστηρίζει και θα εμπνέει τη δράση που ήδη υλοποιείται στην κοινωνία των πολιτών, εντός των κοινοτήτων, των δήμων και των περιφερειών»

Η ΕΟΚΕ επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα όργανα της ΕΕ για την από κοινού σύσταση μιας Ευρωπαϊκής πλατφόρμας ενδιαφερομένων μερών του συμφώνου για το κλίμα, με βάση τις αρχές της πολυδεκτικότητας, της διαφάνειας, της ουσιαστικής συμμετοχής και της ανάληψης ευθύνης από διάφορους φορείς για το κλίμα σε όλα τα επίπεδα. 

Επιπλέον, η δημιουργία ενός Φόρουμ της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της δράσης για το κλίμα, ως μέρος του συμφώνου για το κλίμα, θα τονώσει τις πραγματικά αμοιβαίες διεργασίες μάθησης, θα διευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και θα εξαλείψει τους φραγμούς. Ένας μηχανισμός για τη δέσμευση των νέων υπέρ του κλίματος και της βιωσιμότητας, όπως οι Στρογγυλές τράπεζες νέων για το κλίμα και τη βιωσιμότητα που προτείνει η ΕΟΚΕ, θα πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα του συμφώνου.

Related

What's hot? 4551161906261120620

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item