Δημόσια διαβούλευση από την Κομισιόν για την καταπολέμηση της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας

Την Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τους βέλτιστους τρόπους καταπολέμησης της έμφυλης και της ενδοοικο...


Την Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τους βέλτιστους τρόπους καταπολέμησης της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας. 

Οι απόψεις που θα συγκεντρωθούν στη διαβούλευση θα αξιοποιηθούν για μια νομοθετική πρωτοβουλία που εξαγγέλθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, η οποία αναμένεται προς τα τέλη του έτους. 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει θέσει την καταπολέμηση της έμφυλης βίας μεταξύ των κορυφαίων πολιτικών προτεραιοτήτων της και επιβεβαιώνει τη προσήλωσή της στη νομοθετική πρωτοβουλία που περιλαμβάνεται στην δήλωση προθέσεων για την Κατάσταση της Ένωσης το 2020.

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί μία από τις πιο επίμονες μορφές διακρίσεων λόγω φύλου και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Στην ΕΕ, το 33 % των γυναικών έχουν υπάρξει θύματα σωματικής και/ή σεξουαλικής βίας. 

Η ενδοοικογενειακή βία —κατά των γυναικών και άλλων θυμάτων, όπως παιδιών, ανδρών και ηλικιωμένων— έχει αυξηθεί λόγω των μέτρων εγκλεισμού που συνδέονται με την πανδημία της COVID-19. Η δημόσια διαβούλευση θα συγκεντρώσει απόψεις από ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων μερών —όπως το ευρύ κοινό, πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους επιχειρήσεων και εργαζομένων, ΜΚΟ, μέσα ενημέρωσης και δημόσιες αρχές. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της Επιτροπής για τον τερματισμό της έμφυλης βίας εδώ.

Related

What's hot? 6722939665620463945

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item