Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο της Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, Sergey Lagodinsky

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τ...


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας Σεργκέι Λαγκοντίνσκυ ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον Υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας. 

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, συζήτησε εκτενώς με τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία όπου η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα δημοκρατίας και κράτους Δικαίου, σοβαρά θέματα με τα ατομικά δικαιώματα, τις θρησκευτικές ελευθερίες και την ελευθεροτυπία. Προβλήματα που δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και απομακρύνουν την Τουρκία, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, από την ευρωπαϊκή προοπτική της. 

Παράλληλα, ενημέρωσε τον νέο πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις προκλητικές μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κατά των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ενέργειες που έχουν καταδικαστεί απερίφραστα από όλους τους Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς συνιστούν απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης.

Πολιτικές που καθιστούν την Τουρκία ένα κράτος που δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και παραμένει παράγοντας αποσταθεροποίησης και έντασης στην περιοχή. 

Αναφορικά, με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής της πολιτικής την ειρηνική επίλυση των διαφόρων στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μόνη διαφορά οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, επιλύεται μόνο με το διάλογο που εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Δεν επιλύονται υπό το καθεστώς πιέσεων, εκβιασμών και απειλών.

Related

What's hot? 7616949086358798645

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item