Η ΕΕ παρούσα και στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου

Το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ξεκίνησε σήμερα σε ψηφιακή μορφή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.  Σε αυτό λαμβάνουν μ...


Το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ξεκίνησε σήμερα σε ψηφιακή μορφή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Σε αυτό λαμβάνουν μέρος εννέα ταινίες και σειρές που έχουν λάβει στήριξη από την ΕΕ. Τρεις από αυτές διαγωνίζονται για το σημαντικότερο βραβείο, τη Χρυσή Άρκτο. Πρόκειται για τις ταινίες Memory Box (Κουτί της Μνήμης) των Joana Hadjithomas και Khalil Joreige, Nebenan (Δίπλα) του Daniel Brühl, και Természetes fény (Φυσικό φως) του Dénes Nagy. Η ΕΕ στήριξε την ανάπτυξη και συμπαραγωγή αυτών των εννέα τίτλων με επένδυση άνω των 750.000 ευρώ που χορηγήθηκε μέσω του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη - MEDIAΑ». 

Στο πλαίσιο της Μπερλινάλε διοργανώνεται το «European Film Market», το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες του κινηματογράφου και στα μέσα ενημέρωσης και όπου το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη - MEDIA» συμμετέχει με εικονικό περίπτερο και με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου. Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 2 Μαρτίου με τη συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι θα συζητήσουν τις μελλοντικές προοπτικές του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη. 

Η Μπερλινάλε θα διαρκέσει ως τις 5 Μαρτίου, οπότε θα ανακοινωθούν τα βραβεία. Τον Ιούνιο θα διοργανωθεί ο δεύτερος γύρος του φετινού φεστιβάλ, με τίτλο «Summer Special», στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθούν οι ταινίες στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων. 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Related

What's hot? 4487738608439970298

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item