Ερώτηση Κεφαλογιάννη για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος των μικρών εκμεταλλεύσεων

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης , με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενός μακρόπνοου προγράμματος ...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενός μακρόπνοου προγράμματος με ορίζοντα το 2040, ενός οράματος για το μέλλον των αγροτικών περιοχών για το οποίο έχει δεσμευτεί, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Επίτροπο Γεωργίας.

Ο αγροτικός τομέας και οι αγροτικές περιοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με μία σειρά από προκλήσεις, οι οποίες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος αυτών των προκλήσεων, έχει δεσμευτεί στην εκπόνηση ενός μακρόπνοου σχεδίου για το μέλλον των αγροτικών περιοχών με ορίζοντα το 2040. 

Αυτό το σχέδιο που θα ανακοινωθεί στα μέσα του 2021, σκοπεύει να καλύψει σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως τα χαμηλά επίπεδα εισοδήματος, η δημογραφική αλλαγή ή ερημοποίηση των αγροτικών περιοχών, το ψηφιακό χάσμα, και η περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες. 

Αναλυτικά η ερώτηση:

"Η τρέχουσα κρίση, κινδυνεύει να επιδεινώσει τις υπάρχουσες ανισότητες στον αγροτικό τομέα και πλήττει δυσανάλογα τις μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε σχέση με τις λοιπές εκμεταλλεύσεις ανεξαρτήτως τομέα γεωργικής παραγωγής. 

Οι μικρές εκμεταλλεύσεις, που αποτελούν την πλειοψηφία των εκμεταλλεύσεων στη χώρα μου την Ελλάδα, εισπράττουν πολύ χαμηλό επίπεδο ενισχύσεων, έχουν πεπερασμένο όγκο παραγωγής και, έχοντας έντονα πολυαπασχολούμενα μέλη, βάλλονται περισσότερο από τη συρρίκνωση των εξωγεωργικών εισοδημάτων στην ύπαιθρο. 

Δεδομένου ότι σύντομα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα «όραμα για το μέλλον των αγροτικών περιοχών με ορίζοντα το 2040», που πρόκειται να καλύψει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, όπως τα χαμηλά επίπεδα εισοδήματος, η δημογραφική αλλαγή, το ψηφιακό χάσμα, και η περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες,

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 

Ποια μέτρα σχεδιάζει για την ενίσχυση του εισοδήματος ιδιαίτερα των μικρών εκμεταλλεύσεων, που να επιτρέπουν στους Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες να ζουν από αυτά που παράγουν και να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα;"

Related

What's hot? 8619203093137659927

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item