Διαδικτυακή εκδήλωση Ελίζας Βόζεμπεργκ: "Γυναίκες στην πρώτη γραμμή"

Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων τ...


Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, διοργάνωσε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Γυναίκες στην Πρώτη Γραμμή», με τη συμμετοχή σημαντικών γυναικείων προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της τέχνης και του πολιτισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την οικογένεια, κ. Μαρία Συρεγγέλα. Κεντρικές ομιλήτριες ήταν επίσης η πρώην Υπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος του ομίλου Soya Mills και του ICC Women Hellas, κ. Μαρίνα Γιαβρόγλου, η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτης, κ. Μιμή Ντενίση, και η Πρόεδρος της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, κ. Μαρία Γιαννίρη. 

Οι ομιλήτριες στάθηκαν στις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ακόμα και σήμερα κατά την επαγγελματική τους εξέλιξη, ειδικά για τη διεκδίκηση ηγετικών θέσεων σε επαγγελματικούς τομείς που θεωρούνται ανέκαθεν ανδροκρατούμενοι. Η καθεμία, με ξεχωριστή προσωπική ιστορία και διαδρομή, μοιράστηκαν εξαιρετικές στιγμές κατά την πορεία τους προς την επιτυχία, εξηγώντας πώς η θέληση, η επιμονή αλλά και ο σωστός προγραμματισμός αποτέλεσαν το κλειδί της δικής τους διάκρισης κόντρα στα κοινωνικά στερεότυπα. 

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ κατά το συντονισμό της συζήτησης, αναφέρθηκε στο εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα της συμφιλίωσης ιδιωτικού και επαγγελματικού βίου των γυναικών μέσω νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλίων και έκλεισε, επισημαίνοντας ότι η 8η Μαρτίου είναι μια καλή αφορμή για να υπογραμμιστούν οι έμφυλες ανισότητες αλλά το ζήτημα της ισότητας των δύο φύλων είναι θέμα παιδείας και θα εκλείψει μόνο με ριζική αλλαγή νοοτροπίας.

Related

What's hot? 3894172495148149082

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item