Οι 30+1 κανόνες του Euro

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Καλώς το, και ας μας άργησε! Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (κατά κόσμον Euro εν συντομία) ξεκινάει απόψε, στ...



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Καλώς το, και ας μας άργησε! Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (κατά κόσμον Euro εν συντομία) ξεκινάει απόψε, στη Ρώμη, με το Ιταλία-Τουρκία, και για ένα μήνα, άπαντες αναμένουμε μεγάλη ποδοσφαιρική δράση, έντονες στιγμές, μπόλικες συγκινήσεις, αρκετά γκολ (ευελπιστούμε), εν αναμονή της ανάδειξης του νέου πρωταθλητή Ευρώπης. 

Έστω και εν μέσω κορωνοϊού, ακόμα και χωρίς γεμάτα από κόσμο γήπεδα, με τους παίκτες σχετικά κουρασμένους λόγω των δυο τελευταίων πιεσμένων αγωνιστικά σεζόν, πάντα τα Euro και τις καλοκαιρινές διοργανώσεις γενικότερα τις λατρεύουμε όπως και να 'χει. Έτσι, και το Euro 2020 (η UEFA προτίμησε να το κρατήσει έτσι επίσημα ως ονομασία, παρά τον έναν χρόνο καθυστέρησης) δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Δεν έχει σημασία πόση μπάλα είδες (ή δεν είδες) μέσα στο χειμώνα, τα καλοκαιρινά ποδοσφαιρικά ραντεβού ανέκαθεν αποτελούν μια ιδιαίτερη μυσταγωγία, που φυσικά περιβάλλονται από τους δικούς τους αυστηρούς κανόνες. 

Οπότε, έχουμε και λέμε:

1) Το τρίπτυχο που δεν 'σπάει' με τίποτα: βεράντα (ή μπαλκόνι), μπύρες, σουβλάκια/πίτσες. Απλά πράγματα. 

2) Ερωτήσεις τύπου 'πάλι μπάλα έχει;' ή 'τι ώρα τελειώνει αυτό τώρα;', μέχρι τις 11 Ιουλίου, καλό είναι να αποφεύγονται.

3) Μπάνιο πρωί, καφές μεσημέρι, ματσάκια απόγευμα και βράδι. Όπως ιδανικά πρέπει να είναι το καλοκαίρι. 

4) Φροντίζουμε βέβαια να παίζουμε και κάνα 5 επί 5 πού και πού, για να ξεπιανόμαστε και λίγο. 

5) Οι πραγματικοί μύστες θα βρουν την ευκαιρία σε χαλαρά βράδια Παρασκευής να 'στήσουν' το δικό τους Euro σε PC ή PlayStasion.

6) Αυτός που θα βρει το 'μαύρο άλογο' της διοργάνωσης και θα ποντάρει πάνω του, θα βγάλει πιθανώς και τις διακοπές του για φέτος... 

7) ... όπως οι περισσότεροι, αναπόφευκτα, θα ακολουθήσουν τη γνωστή διαδρομή προς τον κουβά. 

8) Όλοι περιμένουμε να δούμε με ποιο μαγικό τρόπο θα καταφέρει να τα θαλασσώσει πάλι η εθνική Αγγλίας. 

9) Εκπλήξεις σαν την Ελλάδα του 2004 ή τη Δανία του 1992, μοιάζει πλέον σχεδόν απίθανο να τις δούμε ξανά (ή μήπως όχι;) 

10) Θα μας λείψει ξεκάθαρα η Ιρλανδία και το φοβερό χρώμα και τόνο που δίνουν οι φίλαθλοι της εντός και εκτός γηπέδων. 

11) 'Και στο τέλος νικούν πάντα οι Γερμανοί'. Αν και φέτος, μάλλον ζόρικο... 

12) Όλοι θα θέλαμε να βρισκόμαστε στο 'Γουέμπλεϊ' το βράδυ της 18ης Ιουνίου για να ζήσουμε από κοντά την παιχνιδάρα Αγγλία-Σκωτία. 

13) Μια ακόμα ευκαιρία για το Βέλγιο ώστε να αποδείξει (ότι όχι υπάρχει πραγματικά ως χώρα, θα πουν οι κακεντρεχείς) πως μπορεί να φτάσει στην κορυφή, και μάλλον η τελευταία, για μια πολύ καλή φουρνιά παικτών που φτάνει ή έχει φτάσει στα 30-30+ (Ντε Μπρόινε, Κουρτουά, Αζάρ κλπ). 

14) Euro των 24 ομάδων - αντί μέχρι 16 όπως ίσχυε παλιότερα - θα πει περισσότερα ματς μεν, λιγότερο σασπένς στους ομίλους δε/ 

15) Γουστάρουμε όσο δεν πάει το δράμα και την αγωνία που συνοδεύει τις διαδικασίες των πέναλτι στα νοκ-αουτ ματς, σε όποια φάση και αν είναι, όποιες ομάδες και αν παίζουνε. 

16) Κλασσικά σε κάθε παρέα δεν θα λείψουν οι εξυπνόπουλοι που θα εξηγήσουν γιατί οι Ολλανδοί φοράνε πορτοκαλί, οι Ιταλοί μπλε, ή ότι η Τσεχοσλοβακία πήρε το Euro του 1976 (όντως). Τους αγαπάμε αφάνταστα ωστόσο. 

17) Πάντα με τα αουτσάιντερ, ποτέ με τα φαβορί (εκτός και παίζει ομάδα της δικής μας προτίμησης). 

18) Μας κακοφαίνεται κάπως τώρα που η Ελλάδα δεν δίνει το παρών, και με 24 κιόλας ομάδες, ε;

19) Ακόμα και όταν στερείται μεγάλων ονομάτων, την Ιταλία ποτέ δεν θα την υποτιμάς. Την Ιταλία. 

20) Ερυθρόλευκη σκακιέρα Κροατίας, μακράν ό,τι καλύτερο ως φανέλα. 

21) Κάθε σοβαρή κουβέντα που αφορά το Euro πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα ονόματα όπως Ζιντάν, Πλατινί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπίρχοφ, Μπαλοτέλι, Καραγκούνη. 

22) Υπάρχουν ακόμα άτομα που θεωρούν λίγο, μέτριο, 'καρπουζά' και όλα τα συναφή, τον Φερνάντο Σάντος, μετά τον θρίαμβο του 2016. Ρε σοβαρευτείτε ρε.

23) Ξέρεις πως μεγαλώνεις, όταν βλέπεις πως στο ρόστερ της Σουηδίας βρίσκεται ο γιός του Χένρικ Λάρσον (ο Τζόρνταν), που τον έβλεπες στο Euro του 2004.. 

24) Αν και σπανίζουν, καθώς πλέον λίγο-πολύ τους έχουμε δει όλους, πάντα θα υπάρξουν και οι 2-3 περιπτώσεις παικτών που θα κάνουν το 'ξεπέταγμα' και θα κερδίσουν ίσως μεταγραφή σε κλαμπ μεγαλύτερο της ποδοσφαιρικής τους εμβέλειας. 

25) Πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε τόσο υπερηχητική Ισπανία όσο αυτή της περιόδου 2008-2012. 

26) Αυστηρά οι παραγγελίες αρκετή ώρα πριν την έναρξη του ματς, μην πιαστούμε απροετοίμαστοι, βασικό. 

27) Όχι κινητά την ώρα του παιχνιδιού ρε αλήτες, σεβαστείτε τη στιγμή.

28) Όσοι δουλεύουν ολημερίς, εννοείται πως δεν χάνουν την βραδινή εκπομπή με τα στιγμιότυπα όλων των αγώνων, για να καλύπτουν το χαμένο έδαφος. 

29) Respect και σε όσους πάντως προσπαθούν να την παλέψουν με στρατούς και εξεταστικές, να τα λέμε και αυτά. 

30) Euro θα πουν οι εκάστοτε γραφικότητες στις εξέδρες: Άγγλοι με μπύρες, Δανοί με περικεφαλαίες βίκινγκ, 30+1) Δεν ξαναζούμε Euro όπως το 2004. Διάολε, πώς έχουν περάσει 17 χρόνια;


Χρήστος Γραβιάς

Related

What's hot? 6791528015181675116

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item