Ο πρόεδρος Σασσόλι αποδοκιμάζει την εκδήλωση της "Ομοσπονδίας Τούρκων της Δυτικής Θράκης"

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με επιστολή που είχε απευθύνει προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι είχε...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με επιστολή που είχε απευθύνει προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι είχε έντονα διαμαρτυρηθεί για τη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Francois Alfonsi με τη λεγόμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Μία εκδήλωση που στόχο είχε να αμφισβητηθεί για μία ακόμη φορά από τουρκικής πλευράς μία Διεθνής Συνθήκη, Συνθήκη της Λωζάννης. 

Στην απάντησή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν ήταν σε καμία περίπτωση επίσημη συνάντηση του Κοινοβουλίου αλλά μία πρωτοβουλία του εν λόγω μέλους και δεν ήταν σε γνώση του καθώς δεν απαιτείται καμία προηγούμενη έγκριση από οποιοδήποτε από τα επίσημα διοικητικά όργανα του Κοινοβουλίου. 

Ενώ στη συνέχεια αφού σημειώνει ότι αφενός τα μέλη του Κοινοβουλίου αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ πολιτικό φάσμα απόψεων που δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφετέρου ότι δεν μπορεί να αρνηθεί σε κανένα μέλος του Κοινοβουλίου τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση.

Οι βασικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τα Ψηφίσματα και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστά. Το ίδιο σεβαστές πρέπει γίνονται και οι Διεθνείς Συνθήκες από όλους συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. 

Μία ξεκάθαρη δήλωση αποδοκιμασίας της προσπάθειας της Τουρκίας να αμφισβητήσει μία Διεθνή Συνθήκη, τη Συνθήκη της Λωζάννης που σαφώς ορίζει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική ενώ η μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική εθνική μειονότητα.

Related

What's hot? 7666924304350094357

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item