Το ΕΚ ζητά την προστασία των θεμελιωδών αξιών στην ΕΕ και παγκοσμίως

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έκβαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (24-25 Ιουνίου), οι περισσότεροι ομιλητές επέκριναν το νό...


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έκβαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (24-25 Ιουνίου), οι περισσότεροι ομιλητές επέκριναν το νόμο που πρόσφατα ενέκρινε η Ουγγαρία, ο οποίος εμποδίζει την συμπερίληψη «περιεχομένου ΛΟΑΔΜΙ» σε υλικό που απευθύνεται σε ανηλίκους. Πολλοί ευρωβουλευτές κάλεσαν το Συμβούλιο και την Επιτροπή να αναλάβουν δράση σχετικά με τις εν εξελίξει διαδικασίες του Άρθρου 7 και να εφαρμόσουν πλήρως τους νέους κανόνες που διέπουν τις προϋποθέσεις για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ορισμένοι ομιλητές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που απειλούν τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν τις νομικές αλλαγές στην Ουγγαρία και ζήτησαν σεβασμό στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι εθνικές αρχές. 

Οι ευρωβουλευτές έθιξαν επίσης την επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης, ιδίως στη Ρωσία και την Τουρκία. Πολλοί ζήτησαν αυστηρότερη στάση της ΕΕ όσον αφορά τη ρωσική πολιορκία και την παρέμβασή της στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία. Άλλοι ανησυχούν για την κατάργηση των δημοκρατικών κανόνων στην Τουρκία και για τη συνεχή συνεργασία με την Άγκυρα για τη διαχείριση της μετανάστευσης.

Related

What's hot? 7904844268373917396

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item