Η πρωτοβουλία "No More Ransom" βοήθησε 6 εκατομμύρια θύματα σε 5 χρόνια

Πέντε χρόνια συμπλήρωσε η πρωτοβουλία «No More Ransom» της Europol, του οργανισμού της ΕΕ για την επιβολή του νόμου, συμπληρώνει πέντε χρόνι...


Πέντε χρόνια συμπλήρωσε η πρωτοβουλία «No More Ransom» της Europol, του οργανισμού της ΕΕ για την επιβολή του νόμου, συμπληρώνει πέντε χρόνια και αποκτά έναν ανανεωμένο ιστότοπο για εύκολη πρόσβαση σε εργαλεία αποκρυπτογράφησης και άλλη βοήθεια σε πάνω από 30 γλώσσες.
 
Η πρωτοβουλία παρέχει στα θύματα επιθέσεων με λυτρισμικό (ransomware) εργαλεία αποκρυπτογράφησης για την ανάκτηση των κρυπτογραφημένων αρχείων τους, τα βοηθά να αναφέρουν υποθέσεις στις αρχές επιβολής του νόμου και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το ransomware. Από τότε που ξεκίνησε, πριν από πέντε χρόνια, το έργο έχει ήδη βοηθήσει πάνω από έξι εκατομμύρια θύματα σε όλο τον κόσμο και έχει εμποδίσει τους εγκληματίες να αποκομίσουν κέρδη ύψους σχεδόν ενός δισ. ευρώ. Η Επιτροπή είναι εταίρος του έργου, μαζί με εταιρείες τεχνολογίας, αρχές επιβολής του νόμου και φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Το ransomware είναι ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που κλειδώνει τους υπολογιστές των χρηστών και κρυπτογραφεί τα δεδομένα τους. Οι εγκληματίες που βρίσκονται πίσω από το κακόβουλο λογισμικό ζητούν λύτρα από τον χρήστη προκειμένου να μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο της συσκευής ή των αρχείων του. 

Αποτελεί δε κοινό τόπο ότι συνιστά μια ολοένα και μεγαλύτερη απειλή, η οποία πλήττει όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών υποδομών και της υγειονομικής περίθαλψης. Η προστασία των Ευρωπαίων πολιτών και των επιχειρήσεων από κυβερνοαπειλές όπως το ransomware, αποτελεί προτεραιότητα για την Επιτροπή.

Related

What's hot? 844519869317418391

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item