Παρέμβαση Νικολάου-Αλαβάνου στη συζήτηση σχετικά με "τις φυσικές καταστροφές στην Ευρώπη"

Άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, στελέχωση της πολιτικής προστασίας και υλοποίηση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, ζήτησε η Ευρωκοινοβ...


Άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, στελέχωση της πολιτικής προστασίας και υλοποίηση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, ζήτησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση σχετικά με "τις φυσικές καταστροφές στην Ευρώπη". Τα αιτήματα του ΚΚΕ αφορούν τόσο τους πυρόπληκτους του καλοκαιριού όσο και τους πλημμυροπαθείς των προηγούμενων μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, στην παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος ανέφερε τα εξής: 

"Στην Ελλάδα, ο λαός αντιμετώπισε μεγάλες πυρκαγιές, πλημμύρες, που κόστισαν ανθρώπινες ζωές, κατέστρεψαν κατοικίες, αγροτικές και κτηνοτροφικές υποδομές, χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. 

Σκόπιμα αποπροσανατολίζετε με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή για να «βγει λάδι» η ευρωενωσιακή στρατηγική «κόστους – οφέλους» που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις κι η σημερινή της ΝΔ που απογυμνώνει κι εμπορευματοποιεί τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, θεωρεί «μη επιλέξιμα» τα αναγκαία έργα προστασίας, παραδίδει τα δάση προς εκμετάλλευση στους μονοπωλιακούς ομίλους. 

Το πολυδιαφημισμένο «RescEU» που ανακυκλώνει τις ελλείψεις μέσων από χώρα σε χώρα και φτάνει συνήθως κατόπιν τραγωδίας, απέδειξε ότι τα κρίσιμα 24ωρα, στο πεδίο της μάχης βρίσκεται ο λαός που με αυτοθυσία υπερασπίζεται τη ζωή και το βιος του, καθώς οι υποστελεχωμένες κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Όσο για το Ταμείο Αλληλεγγύης, λόγω των προϋποθέσεών του, αποδεδειγμένα δεν αποζημιώνει τα ίδια τα πληγέντα λαϊκά νοικοκυριά.

Ο λαός στις πληγείσες περιοχές οργανωμένα παλεύει για άμεση 100% αποζημίωση των ζημιών, για κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, μέσα και υποδομές και για τα απαραίτητα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα με ευθύνη του κράτους."

Related

What's hot? 7597424222138104540

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item