Προβολή και συζήτηση "Η χρονιά του ρομπότ" στο πλαίσιο του Ψηφιακού Νοεμβρίου

Αδιαμφισβήτητα η ψηφιακή τεχνολογία βρίσκεται πλέον παντού. Οι τομείς στους οποίους δεν έχει εισχωρήσει ακόμη, όλο και λιγοστεύουν. Πέρα από...


Αδιαμφισβήτητα η ψηφιακή τεχνολογία βρίσκεται πλέον παντού. Οι τομείς στους οποίους δεν έχει εισχωρήσει ακόμη, όλο και λιγοστεύουν. Πέρα από επιτάχυνση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, η πανδημία COVID-19 επέσπευσε θεαματικά τη διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών στις καθημερινές πρακτικές και διαδικασίες. Υπηρεσίες, εκπαίδευση, πολιτισμός, τέχνες και ψυχαγωγία, όλα τα παραπάνω μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ψηφιοποίησης. 

Η φετινή διοργάνωση του Ψηφιακού Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG) εστιάζει σε διάφορες πτυχές του ψηφιακού μετασχηματισμού. Για μία ακόμη χρονιά και καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, όλα τα τμήματα του Ινστιτούτου συνδράμουν στη διοργάνωση και προτείνουν στο κοινό μία ελληνογαλλική προσέγγιση της θεματικής, μέσα από δια ζώσης και διαδικτυακές εκδηλώσεις: στρογγυλές τράπεζες, επιμορφωτικά εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές, ευκαιρίες ανακάλυψης και ψυχαγωγίας.

Στόχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος είναι να συμβάλλει στην ανάδειξη της Γαλλίας ως χώρας αναφοράς, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, για την ψηφιακή δημιουργία (εικαστικές τέχνες, βιντεοπαιχνίδια), την έρευνα και την καινοτομία, τη διάρθρωση των επαγγελμάτων στους κλάδους της ψηφιακής τεχνολογίας και για τον ευρύτερο κοινωνικό και κοινωνιολογικό αντίκτυπο των ψηφιακών τεχνολογιών. 

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων, τα τελευταία ψηφιακά επιτεύγματα στους τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, αλλά και στις καθημερινές μας πρακτικές και θα επιχειρηθεί η αξιολόγηση του αντίκτυπού τους, θετικού και αρνητικού, στη ζωή μας. Οι προτεινόμενες εκδηλώσεις επιδιώκουν να συμβάλλουν: 

➢ στον προβληματισμό γύρω από την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού που παρατηρείται κυρίως από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, 
➢ στην ανάδειξη της γαλλικής τεχνογνωσίας και καινοτομίας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, ➢ στην προώθηση της γαλλικής ψηφιακής δημιουργίας μέσα από την τεχνολογία, την καλλιτεχνική δημιουργία, τα ανεξάρτητα βιντεοπαιχνίδια, την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας … 
➢ στην ενθάρρυνση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στους παραπάνω τομείς. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: 

➢ 04/11/2021 στις 20.00 | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG | δια ζώσης και σε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Η χρονιά των ρομπότ» 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, Yves GELLIE, και με το ανθρωποειδές ρομπότ NAO που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση με τη συνδρομή της Mobile Technology. 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση με το κοινό που θα συντονίσει ο Βαγγέλης Πρατικάκης, δημοσιογράφος επιστήμης στην εφημερίδα Το Βήμα και στο in.gr.

Related

What's hot? 3736935576657981219

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item