Ολοκληρώθηκε η δεύτερη Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου η δεύτερη σύνοδος της Ολομέλειας της Διάσκεψης πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο για να συζητήσει τα θέματα που έθεσα...


Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου η δεύτερη σύνοδος της Ολομέλειας της Διάσκεψης πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο για να συζητήσει τα θέματα που έθεσαν οι πολίτες. 

Οι 80 εκπρόσωποι των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών ανέλαβαν τα καθήκοντά τους ως μέλη της Ολομέλειας, στην οποία συζητήθηκαν για πρώτη φορά τα θέματα που έχουν θέσει οι πολίτες: 

- στις ομάδες Ευρωπαίων πολιτών (πρώτες εντυπώσεις, άξονες εργασίας και επιμέρους θέματα) 
- στις εθνικές ομάδες πολιτών και τις εθνικές εκδηλώσεις (εκπρόσωποί τους παρουσίασαν τις εκθέσεις τους) 
- στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (εκπρόσωποι της EYE2021 παρουσίασαν τις 20 δημοφιλέστερες ιδέες)
- και μέσω της δεύτερης έκθεσης από την πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης. 

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι μια πρωτόγνωρη και ανοιχτή διαδικασία δημοκρατικής συμμετοχής που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Για τους σκοπούς της δημιουργήθηκε μια ειδική πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για διάφορα θέματα και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος. Δηλώσεις 

Ο Guy Verhofstadt (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) δήλωσε: «Ο ενθουσιασμός στις ομάδες πολιτών είναι μεγάλος, οι προσδοκίες είναι υψηλές, η διαδικασία που ακολουθούμε αποδίδει καρπούς. Επόμενο βήμα είναι η ολομέλεια να βρει απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν, να διαμορφώσει ένα κοινό όραμα για το μέλλον της Ευρώπης και να θέσει συγκεκριμένους στόχους όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα μεταρρυθμίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολιτικοί ηγέτες της ΕΕ οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Ο Gašper Dovžan (Σλοβενική Προεδρία του Συμβουλίου) από την πλευρά του τόνισε: «Δεκάδες χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να συζητούν για το μέλλον της Ευρώπης στις ευρωπαϊκές και εθνικές ομάδες και εκδηλώσεις, καθώς και στην πλατφόρμα. Η Ολομέλεια θα συζητήσει και θα υποβάλει τις συστάσεις της στους τομείς που τους νοιάζουν περισσότερο, χωρίς προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η πρώτη ολομέλεια υπό τη Σλοβενική Προεδρία του Συμβουλίου και με μεγάλη χαρά καλωσορίσαμε εκπροσώπους από τους εταίρους μας στα Δυτικά Βαλκάνια, οι οποίοι είναι μεταξύ των κύριων ενδιαφερόμενων μερών με τα οποία μοιραζόμαστε την ευθύνη για το μέλλον της ΕΕ»

Όσο για την Dubravka Šuica (αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) υπογράμμισε ότι: «Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή κατά την οποία, για πρώτη φορά, οι πολίτες συσκέπτονται επί ίσοις όροις με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους σε όλα τα επίπεδα. Η ένταξη των πολιτών στον πυρήνα της ευρωπαϊκής χάραξης πολιτικής θα ενισχύσει τις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες μας, καθώς οδεύουμε προς το κοινό μας μέλλον»

Η επόμενη σύνοδος της Ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τότε, οι πολίτες θα συνεχίσουν να καταθέτουν στις συνεισφορές τους στη Διάσκεψη: οι ομάδες Ευρωπαίων πολιτών θα συνεδριάσουν διαδικτυακά τον Νοέμβριο. Οι δύο πρώτες θα οριστικοποιήσουν τις συστάσεις τους και θα τις παρουσιάσουν στην ολομέλεια τον Δεκέμβριο· η πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα θα συνεχίσει να δέχεται ιδέες και προτάσεις από τους πολίτες και να φιλοξενεί εκδηλώσεις. 

Τα αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν στην τρίτη έκθεση, η οποία θα δημοσιευτεί τον Δεκέμβριο και θα τροφοδοτήσει τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν στις τελευταίες συνεδριάσεις των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών, καθώς και τις προσεχείς συνεδριάσεις της ολομέλειας της Διάσκεψης· και στα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να διοργανώνονται συζητήσεις ομάδων πολιτών και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διάσκεψης. 

Related

What's hot? 7674860985511387617

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item