Συνεχίζεται η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης και αυτό το Σαββατοκύριακο

Στις 5 και στις 7 Νοεμβρίου, 200 Ευρωπαίοι πολίτες με διαφορετικά υπόβαθρα, τυχαία επιλεγμένοι απ’ όλη την ΕΕ, θα συνεδριάσουν για δεύτερη φ...


Στις 5 και στις 7 Νοεμβρίου, 200 Ευρωπαίοι πολίτες με διαφορετικά υπόβαθρα, τυχαία επιλεγμένοι απ’ όλη την ΕΕ, θα συνεδριάσουν για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά διαδικτυακά. 

Θα συνεχίσουν τη συζήτηση που ξεκίνησαν στην πρώτη συνεδρίαση σχετικά με την ενίσχυση της οικονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της νεολαίας, του αθλητισμού και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Θα συνεχίσουν τις εργασίες τους αυτό το Σαββατοκύριακο με συγκεκριμένες συστάσεις για καθέναν από τους πέντε άξονες που έχουν εντοπίσει: εργασία στην Ευρώπη, μια οικονομία για το μέλλον, δίκαιη κοινωνία, μάθηση στην Ευρώπη και ηθικός και ασφαλής ψηφιακός μετασχηματισμός. Για παράδειγμα, θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για το μέλλον της οικονομίας και των θέσεων εργασίας μας, ιδίως μετά την πανδημία του κορονοϊού, για τα ίσα δικαιώματα και την ισότητα, για την ψηφιακή εκπαίδευση και την κυβερνοασφάλεια. Οι συστάσεις αυτές θα οριστικοποιηθούν και θα εγκριθούν κατά τον τρίτο και τελευταίο γύρο των συζητήσεων τον Δεκέμβριο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. 

Οι άλλες τρεις ομάδες Ευρωπαίων πολιτών θα πραγματοποιήσουν επίσης τις δεύτερες διαδικτυακές συνεδριάσεις τους αργότερα εντός του μηνός. Οι ομάδες Ευρωπαίων πολιτών αποτελούν ένα από τα κύρια στοιχεία της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης. Δίνουν στους Ευρωπαίους πολίτες κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος που επιθυμούν για την ΕΕ και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να τις συζητήσουν με φορείς χάραξης πολιτικής απ’ όλη την ΕΕ. 

Στις 23 Οκτωβρίου, 80 εκπρόσωποι των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον το ένα τρίτο ήταν κάτω των 25 ετών, συμμετείχαν ως μέλη της ολομέλειας, όπου παρουσίασαν τα αποτελέσματα των μέχρι εκείνη τη στιγμή συζητήσεών τους και συζήτησαν τα αποτελέσματα αυτά με άλλους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων φορέων χάραξης εθνικής πολιτικής, βουλευτών του ΕΚ και Επιτρόπων. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την απ’ ευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων ολομέλειας των συζητήσεων των πολιτών την Παρασκευή και την Κυριακή το απόγευμα.

Όλοι οι Ευρωπαίοι και όλες οι Ευρωπαίες μπορούν να έχουν λόγο για τον τρόπο διαμόρφωσης του κοινού μας μέλλοντος στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 8.600 ιδέες από πάνω από 31.000 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες.

Related

What's hot? 6040314226375388978

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item