Το ΕΚ υπερψήφισε την έκθεση Βόζεμπεργκ για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο Διαδίκτυο

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η νομοθε...


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η νομοθετική πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. και Αντιπροέδρου της Επιτροπής, κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, για την καταπολέμηση της διαδικτυακής έμφυλης βίας, η οποία απέσπασε τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών. 

Η έκθεση κατά κύριο λόγο αναφέρεται στην έμφυλη βία στον κυβερνοχώρο, ως ειδική μορφή βίας, τονίζοντας ότι η υφιστάμενη νομοθεσία της ΕΕ δεν την αντιμετωπίζει επαρκώς. 

Με την εν λόγω νομοθετική πρόταση, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καλεί την Κομισιόν να φέρει χωρίς καθυστέρηση Οδηγία για την έμφυλη βία στο διαδίκτυο βάσει του άρθρου 83 παράγραφος 1 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) και να την εντάξει στην ευρωπαϊκή λίστα με τα επαχθή εγκλήματα. 

Παράλληλα, η κυρία Βόζεμπεργκ ζητάει να θεσπιστούν μέτρα για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον κυβερνοχώρο, όπως ελάχιστοι κανόνες σχετικά με τον ορισμό του εγκλήματος, μέτρα για την προώθηση και υποστήριξη των δράσεων των κρατών μελών στον τομέα της πρόληψης και μέτρα για την προστασία, υποστήριξη και αποκατάσταση των θυμάτων. 

Στην σχετική παρέμβασή της η κυρία Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι η έμφυλη βία στο διαδίκτυο δεν είναι μια νέα μορφή βίας αλλά η συνέχεια της έμφυλης βίας εκτός διαδικτύου με σοβαρό αντίκτυπο στα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των ατόμων, στην αξιοπρέπεια και τη ζωή τους εν γένει. Κλείνοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η έκθεση αυτή θα συμβάλλει ουσιαστικά στις θετικές εξελίξεις που περιμένουμε τα επόμενα χρόνια στον τομέα αυτό.

Related

What's hot? 3523270707468702675

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item