Η Επιτροπή εγκρίνει τροποποιήσεις των στατιστικών ενέργειας

Την πλέον ευρεία τροποποίηση του κανονισμού για τις στατιστικές ενέργειας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπ...


Την πλέον ευρεία τροποποίηση του κανονισμού για τις στατιστικές ενέργειας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απώτερο στόχο την περαιτέρω στήριξη της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. 

Χάρη στην τροποποίηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο, θα συγκεντρώνονται στατιστικά στοιχεία για την παρακολούθηση διάφορων πολιτικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως η Ενεργειακή Ένωση, η δέσμη μέτρων προσαρμογής στον στόχο του 55 % («Fit for 55»), η στρατηγική για το υδρογόνο και η πρωτοβουλία για τις μπαταρίες. Τα νέα στατιστικά στοιχεία θα καταστούν για πρώτη φορά διαθέσιμα το 2022.

Ο Επίτροπος Οικονομίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή τροποποίηση του κανονισμού για τις στατιστικές ενέργειας αποτελεί σταθμό στον δρόμο προς μια αξιόπιστη και τεκμηριωμένη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Με αυτή τη νομοθετική πράξη θέτουμε παγκόσμια πρότυπα για τις στατιστικές ενέργειας, παραμένουμε μπροστά από τις εξελίξεις της πολιτικής και ενσωματώνουμε τις ανάγκες για δεδομένα της δέσμης Fit for 55 και άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών πολιτικής, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Επιτροπής.»

Χάρη σε αυτή την τροποποίηση, η Επιτροπή θα δημοσιεύει νέα, λεπτομερέστερα και ποιοτικά δεδομένα σχετικά με i) νέους φορείς ενέργειας όπως το υδρογόνο, ii) τις μπαταρίες μεγάλης κλίμακας, iii) πρόσθετα ανανεώσιμα καύσιμα (π.χ. αντλίες θερμότητας και ηλιακή ενέργεια από φωτοβολταϊκά σε κτίρια), iv) τη μη ενεργειακή χρήση των ΑΠΕ (συμπεριλαμβανομένων των βιολιπαντικών και της βιοασφάλτου), v) τη λεπτομερή ανάλυση της τελικής κατανάλωσης ενέργειας του τομέα των υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων των κέντρων δεδομένων) και των μεταφορών και vi) την ειδική τελική κατανάλωση ενέργειας στη γεωργία και τη δασοκομία. Επιπλέον, τα ετήσια στοιχεία θα είναι διαθέσιμα ένα μήνα νωρίτερα (τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, αντί για τον Νοέμβριο).


Οι νέες στατιστικές απαιτήσεις για την κατανάλωση ενέργειας, τις ΑΠΕ, την ηλεκτρική ενέργεια, τη συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας και την αποκεντρωμένη παραγωγή θα συμβάλουν στην παρακολούθηση της ισχύουσας οδηγίας για τις ΑΠΕΑ, της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση, της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, της διακυβέρνησης της Ενεργειακής Ένωσης και της Κλιματικής Δράσης και του Μηχανισμού Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, ο οποίος προβλέπει σημαντική χρηματοδότηση για την ενεργειακή απόδοση και τις ΑΠΕ σε κτίρια. 

Άλλες τροποποιήσεις στηρίζουν την Κοινή Γεωργική Πολιτική και την ψηφιακή μετάβαση.

Related

What's hot? 3673586104771397282

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item