Αντιπροέδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου επανεξελέγη η Α.Μ. Ασημακοπούλου

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (INTA), για δεύτερη φορά, εκλέχθηκε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρ...


Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (INTA), για δεύτερη φορά, εκλέχθηκε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με την ομόφωνη στήριξη των μελών της Επιτροπής. 

«Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου, Ευρωβουλευτές, για την ομόφωνη τιμητική επανεκλογή μου στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, όπου το πολυμερές σύστημα εμπορίου απειλείται και οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των τρίτων χωρών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνονται, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα ελληνικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα, εστιάζοντας στην προώθηση των εμπορικών μας σχέσεων και στον εντοπισμό ευκαιριών για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η νέα γεωπολιτική πραγματικότητα επιτάσσει εγρήγορση και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη θέσπιση νέων νομικών εργαλείων, για τη θωράκιση των συμφερόντων μας», δήλωσε η κυρία Ασημακοπούλου σχετικά.

Σε επίπεδο νομοθετικού έργου, η δράση της κας Ασημακοπούλου, ως σκιώδους εισηγήτριας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την επόμενη περίοδο θα επικεντρωθεί στη θέσπιση της Νέας Πράξης κατά των Μέτρων Εξαναγκασμού (Anti-Coercion Instrument), ενός νέου νομικού εργαλείου για την αντιμετώπιση της χρήσης οικονομικού εξαναγκασμού από τρίτες χώρες σε βάρος των κρατών μελών και στην ανανέωση του Συστήματος Γενικευμένων Προτιμήσεων για την κατάργηση ή μείωση δασμών ευάλωτων χωρών χαμηλού εισοδήματος (GSP). Επίσης, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται, όπως τονίζει, το ελεύθερο εμπόριο και την πολυμερή προσέγγιση στα θέματα εμπορίου, μέσω της Γνωμοδότησης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου προς την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Related

What's hot? 3895823437096667272

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item