Πρόταση της Κομισιόν για έκτακτη ενίσχυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για ένα νέο πρόγραμμα επείγουσας μακροοικονομικής συνδρομής για την Ουκρανία, ύψους έως 1,2 δισ. ευρώ. ...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για ένα νέο πρόγραμμα επείγουσας μακροοικονομικής συνδρομής για την Ουκρανία, ύψους έως 1,2 δισ. ευρώ. 

Η πρόταση έρχεται κατόπιν προηγούμενου αιτήματος των ουκρανικών αρχών και άμεσων συζητήσεων μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Volodymyr Zelenskyy.

Τα κεφάλαια της μακροοικονομικής συνδρομής θα διατεθούν στην Ουκρανία υπό μορφή μακροπρόθεσμων δανείων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Θα συμβάλουν στην ενίσχυση της μακροοικονομικής σταθερότητας και της συνολικής ανθεκτικότητας της Ουκρανίας στο πλαίσιο της απότομης αύξησης της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και των επιπτώσεών της στην οικονομία. Η ταχεία έγκριση της πρότασης αυτής από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα επιτρέψει στην Επιτροπή να εκταμιεύσει άμεσα μια πρώτη δόση ύψους 600 εκατ. ευρώ προς την Ουκρανία. Η δεύτερη δόση θα εκταμιευθεί κατόπιν θετικής αξιολόγησης της προόδου των ουκρανικών αρχών στην υλοποίηση περιορισμένου αριθμού συμφωνηθέντων βραχυπρόθεσμων μέτρων πολιτικής.

Παράλληλα με τη σημερινή πρόταση, η Επιτροπή αποφάσισε επίσης να αυξήσει σημαντικά τη διμερή συνδρομή που παρέχει στην Ουκρανία υπό μορφή επιχορηγήσεων το 2022. Η στήριξη αυτή θα συμβάλει στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ουκρανίας για την οικοδόμηση του κράτους και την ανθεκτικότητα, συμπληρώνοντας έτσι τη μακροοικονομική συνδρομή και συμβάλλοντας στη στήριξη της συνολικής σταθερότητας της χώρας.

Related

What's hot? 8939593945170751129

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item