Καθοριστικός ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην ανάκαμψη, κατά την ΕΟΚΕ

Η ΕΟΚΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να συνεργαστούν για μια Ευρώπη ικανή να υπερβεί την πανδημία και να παγιώσει την ανάκαμψη – για μια Ε...


Η ΕΟΚΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να συνεργαστούν για μια Ευρώπη ικανή να υπερβεί την πανδημία και να παγιώσει την ανάκαμψη – για μια Ευρώπη ευημερούσα, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιβαλλοντικά βιώσιμη.  Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα που απηύθυνε η Πρόεδρος της ΕΟΚΕ Christa Schweng στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και στον Αντιπρόεδρο αρμόδιο για τις διοργανικές σχέσεις και τη διερεύνηση προοπτικών Maroš Šefčovič κατά τη σύνοδο ολομέλειας της ΕΟΚΕ τον Δεκέμβριο. 

Εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη συμπερίληψη στο Πρόγραμμα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2022 πολλών προτάσεων και συστάσεων της ΕΟΚΕ, όπως είχαν διατυπωθεί στο Ψήφισμα της ΕΟΚΕ του Ιουνίου 2021, η κ. Schweng δήλωσε πως «οι προτεραιότητές μας συμβαδίζουν με αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε στην υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της. Πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε ότι η οργανωμένη κοινωνία των πολιτών θα ανθεί και θα ακμάζει σε μια κοινωνία ανοιχτή και βασισμένη σε αξίες. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταστήσουμε την Ευρώπη πραγματικά ιδανικό τόπο διαβίωσης και ευημερίας!». 

Αναγνωρίζοντας το έργο της ΕΟΚΕ, η κ. von der Leyen δήλωσε, από την πλευρά της, πως «η ΕΟΚΕ ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα υποστηρικτική και προσηλωμένη στην αποστολή της: να κάνει τη φωνή των πολιτών να ακουστεί – τη φωνή των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των λοιπών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Είμαστε και θα παραμείνουμε στενοί εταίροι, όσον αφορά τόσο τον ετήσιο σχεδιασμό των πολιτικών όσο και την οικοδόμηση του μακροπρόθεσμου οράματός μας»

Αντηχώντας τις δηλώσεις της, ο κ. Šefčovič ευχαρίστησε την ΕΟΚΕ για τη στενή της συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνεργασία χάρη στην οποία διατηρούνται «ζωντανοί και ζωντανοί και ακμαίοι οι δεσμοί μεταξύ των δύο οργάνων», και επισήμανε πως «τα μέλη της ΕΟΚΕ αποτελούν τους καλύτερους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Related

What's hot? 2159140386718821625

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item