Παρέμβαση Ασημακοπούλου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα

Το αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα ανέδειξε με ομιλία της, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντι...


Το αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα ανέδειξε με ομιλία της, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κα Ασημακοπούλου, αφού σημείωσε ότι η «Ευρώπη» είναι λέξη ελληνική και ότι η Δημοκρατία «γεννήθηκε» στην Ελλάδα, καθώς και ότι το μνημείο της Ακρόπολης είναι παγκόσμιο σύμβολό της, τόνισε πως η μάχη για την επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα, του κορυφαίου αυτού μνημείου ευρωπαϊκού πολιτισμού και δημοκρατίας, είναι μια μάχη δικαίου, με συμβολική αξία για ολόκληρη την Ευρώπη. 

Χαρακτηρίζοντας ως «ελάχιστο καθήκον» της το να υπερασπιστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας, για την επανένωση των γλυπτών, η κα Ασημακοπούλου υπογράμμισε πως η επιστροφή του θραύσματος της ζωφόρου του Παρθενώνα στην Ελλάδα, από την πλευρά της Ιταλίας, προσδίδει νέα δυναμική στο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων τόσο στη βρετανική κοινή γνώμη όσο και διεθνώς. 

Τέλος, ζήτησε από τα μέλη του ΕΚ να δώσουν από κοινού αυτήν τη σημαντική μάχη, για ένα κορυφαίο σύμβολο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της Δημοκρατίας. 

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

"Ευχαριστώ Πρόεδρε, 

Δίνουμε μαζί πολλές μάχες για να υπερασπιστούμε τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και τη Δημοκρατία. 

Η «Ευρώπη» είναι λέξη ελληνική. Ο μύθος της Ευρώπης είναι «σύμβολο» ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Δημοκρατία «γεννήθηκε» στην Ελλάδα και το μνημείο της Ακρόπολης είναι παγκόσμιο σύμβολο Δημοκρατίας. 

Στέκομαι ενώπιόν σας, ως Ελληνίδα και Ευρωπαία πολίτης, με βαθύτατη συναίσθηση ότι η σημερινή ομιλία μου είναι το ελάχιστο καθήκον μου στη διαχρονική και μακροχρόνια μάχη που δίνει η πατρίδα μου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας, αποκτά νέα δυναμική στη βρετανική κοινή γνώμη αλλά και διεθνώς, μετά την επιστροφή του θραύσματος της ζωφόρου του Παρθενώνα από την Ιταλία. 

Από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εδώ που χτυπά η «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, σας ζητώ, αγαπητοί Συνάδελφοι, να παλέψετε μαζί μας στη δίκαιη μάχη για αυτό το κορυφαίο σύμβολο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της Δημοκρατίας. 

Σας ευχαριστώ."

Related

What's hot? 3472379040968395897

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item