Νέα κατεπείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν για την Παναγία Σουμελά με πρωτοβουλία Μεϊμαράκη

Οι Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του ΕΛΚ στο ΕΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μετά από δημοσιεύματα, σύ...


Οι Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του ΕΛΚ στο ΕΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μετά από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η τουρκική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε εταιρία παραγωγής ταινιών για γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Φεβρουαρίου, επισημαίνουν ότι η μετατροπή του ιερού χώρου σε σκηνικό Χόλιγουντ αποδεικνύει την πάγια τακτική της Τουρκίας να βεβηλώνει ορθόδοξα ιερά προσκυνήματα και μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας.

Υπενθυμίζουν παράλληλα, ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια του Disco Party Τούρκων πολιτών στην Παναγία Σουμελά που προσβάλλει τις αρχές και τις αξίες της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, ενέργεια την οποία είχαν καταδικάσει και πάλι μέσω ερώτησής τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 8 Φεβρουαρίου 2022. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

"Η Τουρκία συνεχίζει την πάγια τακτική βεβήλωσης Ορθόδοξων ιερών προσκυνημάτων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως της Παναγίας Σουμελά, της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη. 

Μετά τους πρόσφατους χορούς τούρκων πολιτών στην Παναγία Σουμελά, τώρα, με άδεια και πάλι της τουρκικής κυβέρνησης, ξεκινούν στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, από την εταιρεία παραγωγής ταινιών Sony Pictures, γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας, μετατρέποντας τον ιερό χώρο σε σκηνικό Χόλιγουντ, γεγονός που προσβάλλει για ακόμη μια φορά τις αρχές και τις αξίες της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας. 

Σε συνέχεια λοιπόν και τις προηγούμενης ερώτησής μας στις 8 Φεβρουαρίου 2022, ερωτάται εκ νέου η Επιτροπή: 

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου αφενός να προστατεύσει τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς τα οποία για άλλη μία φορά σπιλώνονται και αφετέρου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία;"

Related

What's hot? 2817382770281262083

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item