Παρέμβαση Μεϊμαράκη στην Ολομέλεια για την πολιτική ασφάλειας στην Ευρώπη

«Στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται για την Ευρώπη, μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας ευ...


«Στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται για την Ευρώπη, μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας δράσης, ειρηνευτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, που θα μπορεί να υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης, όταν αυτά απειλούνται». 

Αυτό τόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια έκτακτης συζήτησης για την ασφάλεια στην Ευρώπη, ενώπιον της Πρωθυπουργού της Εσθονίας Kaja Kallas και του Ύπατου Εκπροσώπου Josep Borrell. 

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ακόμα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος υποτίμησε τη σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών, αλλά και την άμεση αντίδραση της Ευρώπης, η οποία έδρασε με ενιαία φωνή, διαμηνύοντας ότι δεν διαπραγματεύεται τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, με την τιμή του φυσικού αερίου και την ευημερία, αν και γνωρίζει ότι θα πονέσει γι΄αυτό.

 Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση

«Ευχαριστώ πολύ κα. Πρόεδρε, 
κα. Πρωθυπουργέ σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, 
κ. Ύπατε Εκπρόσωπε,

Πιστεύω ότι η Ευρώπη, από τις κρίσεις, γίνεται πιο ισχυρή. Έτσι και τώρα, μετά τη βάρβαρη και αλόγιστη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, γεννιέται μια νέα γεωπολιτική Ευρώπη, μια Ευρώπη στην οποία θα πρέπει να αισθανόμαστε τα εδάφη όλων των κρατών-μελών δικά μας εδάφη και τα οποία θα μπορούμε να υπερασπιστούμε με οποιοδήποτε κόστος. Μια Ευρώπη ισχυρός παίχτης πλέον, με λόγο, ρόλο και διεθνή παρέμβαση. 

Γι΄αυτόν τον λόγο λοιπόν, περισσότερο από ποτέ τώρα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητήσουμε την ενίσχυση της Άμυνας και της Ασφάλειας της Ένωσής μας, με τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας δράσης, ειρηνευτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, που θα μπορεί να υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης, όταν αυτά απειλούνται. 

Ο Πούτιν υποτίμησε τη σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών και είναι πλέον γεγονός ότι μπορεί στρατιωτικά να επιβληθεί αλλά έχει χάσει τη μάχη. Υποτίμησε όμως και την άμεση αντίδραση της Ευρώπης, η οποία αισθάνθηκε επίθεση στο έδαφος της και ξύπνησε, δρώντας με ενιαία φωνή.

Επέβαλε λοιπόν αυστηρές κυρώσεις, διαμηνύοντας ότι δεν διαπραγματεύεται τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, με την τιμή του φυσικού αερίου και την ευημερία, αν και γνωρίζει ότι θα πονέσει γι΄αυτό».

Related

What's hot? 6683967918199279056

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item