ΕΟΚΕ: "Χωρίς μία ασφαλή Ουκρανία, η Ευρώπη διατρέχει επίσης κίνδυνο"

Σε αυθόρμητη συζήτηση που άνοιξε η Πρόεδρος της ΕΟΚΕ Christa Schweng κατά την τελευταία σύνοδο ολομέλειας, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικ...


Σε αυθόρμητη συζήτηση που άνοιξε η Πρόεδρος της ΕΟΚΕ Christa Schweng κατά την τελευταία σύνοδο ολομέλειας, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής καταδίκασαν την αδικαιολόγητη και απρόκλητη εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία. Τα μέλη της ΕΟΚΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον ουκρανικό λαό και ζήτησαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης τόσο σε ενωσιακό όσο και σε εθνικό επίπεδο σε πνεύμα ενότητας αυτήν τη δραματική περίοδο. 

Πιο συγκεκριμένα, ανοίγοντας τη συζήτηση, η Πρόεδρος Christa Schweng τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης για την Ευρώπη και δήλωσε: «Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας επίθεσης στο κατώφλι της ΕΕ. Μια τέτοια κίνηση συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών του Μινσκ. Αυτές τις ώρες, οι σκέψεις μας είναι με την Ουκρανία και την κοινωνία των πολιτών της, τις αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά, καθώς αντιμετωπίζουν αυτήν την απρόκλητη επίθεση και φοβούνται για τη ζωή τους. Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας και της κοινωνίας των πολιτών της!»

Από την πλευρά του, ο Stefano Mallia, πρόεδρος της Ομάδας των Εργοδοτών, τόνισε: «Η επιθυμία για ανάληψη αποφασιστικής δράσης ενώνει την Ευρώπη. Ήμουν εκεί στα γεγονότα του Μαϊντάν και ένα πράγμα που θυμάμαι ξεκάθαρα είναι η μεγάλη επιθυμία της κοινωνίας των πολιτών να αποτελέσει μέρος της Ευρώπης και της ΕΕ. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ουκρανία. Πρέπει να είμαστε επίσης έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα για τις προσπάθειες και τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν.» Ο Oliver Röpke, πρόεδρος της Ομάδας των Εργαζομένων, συμπλήρωσε λέγοντας: «Ήρθε η στιγμή να υψώσουμε τη φωνή μας και να δηλώσουμε ρητά ότι η Ευρώπη δεν θα το επιτρέψει ποτέ αυτό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να αντιδράσουμε καταλλήλως σε αυτήν την επίθεση. Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλάι του λαού της Ουκρανίας.» 

Στο ίδιο πνεύμα, ο Séamus Boland, πρόεδρος της Ομάδας «Ευρώπη της Πολυμορφίας», εξέφρασε την υποστήριξή του: «Στεκόμαστε στην άκρη του γκρεμού και πρέπει να στηρίξουμε τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Ουκρανία. Πάνω απ’ όλα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι προς τους γείτονές μας.» 

Τέλος, ο πρόεδρος του τμήματος «Εξωτερικές σχέσεις» της ΕΟΚΕ, Δημήτρης Δημητριάδης, δήλωσε ότι η ΕΟΚΕ θα καταβάλει προσπάθειες για να συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία των πολιτών της Ουκρανίας μέσω καθιερωμένων διαύλων, όπως η πλατφόρμα της κοινωνίας των πολιτών «ΕΕ-Ουκρανία», και μέσω των διμερών επαφών μας.

Related

What's hot? 7797458391043442723

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item