Η ΕΕ ενισχύει τη συνεργασία της με τον ΠΟΥ στην αφρικανική ήπειρο

Η Επιτροπή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενισχύουν τη συνεργασία τους με σκοπό την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή, απο...


Η Επιτροπή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενισχύουν τη συνεργασία τους με σκοπό την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή, αποτελεσματικά και ποιοτικά εμβόλια, φάρμακα και ιατρικές τεχνολογίες στην υποσαχάρια Αφρική. 

Η σχετική ανακοίνωση έγινε την Πέμπτη στη Γενεύη από την Επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς με την Επίτροπο να δηλώνει σχετικά: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΠΟΥ φιλοδοξούν από κοινού να ενισχύσουν τις τοπικές παραγωγικές ικανότητες και την πρόσβαση σε ασφαλή, αποτελεσματικά και, πρωτίστως, οικονομικώς προσιτά φάρμακα και εμβόλια. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Ομάδα Ευρώπη” για την τοπική παραγωγή στην Αφρική, συμφωνήσαμε σήμερα με τον Δρ Τέντρος να ενισχύσουμε τη στήριξη των προσπαθειών των Αφρικανών εταίρων μας να άρουν τα κύρια εμπόδια στην πρόσβαση και τη διαθεσιμότητα, χρηματοδοτώντας συγκεκριμένα έργα με τουλάχιστον 24,4 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Μαζί, ενισχύουμε τα θεμέλια της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας, της καθολικής υγειονομικής κάλυψης και της σημερινής και μελλοντικής υγειονομικής ασφάλειας».

Η συνεργασία της ΕΕ με τον ΠΟΥ θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Αφρικανικής Ένωσης για την αύξηση της τοπικής παραγωγής εμβολίων στην Αφρική για την Αφρική, στηρίζοντας παράλληλα τους στόχους της Αφρικανικής Ένωσης σε τομείς όπως η απασχόληση και η ανάπτυξη, το εμπόριο και η επιστημονική συνεργασία. Κατά την αποστολή της στη Γενεύη, η Επίτροπος κ. Ουρπιλάινεν ανακοίνωσε επίσης στήριξη 14,4 εκατ. ευρώ σε διάστημα τριών ετών (2022-2024) για την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Related

What's hot? 2410570923398668941

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item