Επίσημη επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Αλβανία

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα της Αλβανίας ε...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα της Αλβανίας επισκέφθηκε επίσημα τα Τίρανα προκειμένου να προεδρεύσει της 14ης συνάντησης της Επιτροπής και στο πλαίσιο αυτό  συναντήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την πρόεδρο της αλβανικής Βουλής Λιντίτα Νίκολα.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόσο στις συναντήσεις του με τους Αλβανούς αξιωματούχους όσο και στη συνεδρίαση της Επιτροπής τόνισε ότι χαιρετίζει τη συνεχιζόμενη αποφασιστικότητα της Αλβανίας στην προώθηση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ η οποία άνοιξε το δρόμο για την απόφαση έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Μάρτιο του 2020. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει σταθερά τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης με την Αλβανία το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του Διαπραγματευτικού Πλαισίου από το Συμβούλιο και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όσον αφορά το θεμελιώδη τομέα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αυτόν της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημείωσε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της αλβανικής πλευράς και την κάλεσε να εδραιώσει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των Αλβανών πολιτών με διαφάνεια, να διαβουλευτεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την αντιμετώπιση περιπτώσεων παραποίησης εγγράφων και την ταχεία προώθηση της διαδικασίας καταχώρησης και αποζημίωσης. 

Στο ίδιο πνεύμα χαιρέτησε την υιοθέτηση από την αλβανική πλευρά του Νόμου για την Απογραφή του πληθυσμού προσβλέποντας στην ομαλή διεξαγωγή της με πλήρη διαφάνεια και με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. 

Τέλος, υπογράμμισε  την πρόοδο όσον αφορά την υιοθέτηση της παράγωγης νομοθεσίας που σχετίζεται με το νόμο-πλαίσιο του 2017 για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων και προέτρεψε την αλβανική πλευρά να εγκρίνει και να εφαρμόσει γρήγορα τους υπόλοιπους κανονισμούς ιδίως για τον αυτοπροσδιορισμό και τη χρήση των μειονοτικών γλωσσών, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και με τη συμμετοχή όλων των σχετικά ενδιαφερομένων.

Related

What's hot? 8147221015021716908

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item