Η ΕΕ παρέχει πρόσθετη επείγουσα βοήθεια στην Ουκρανία

Η ΕΕ εξακολουθεί να παρέχει επείγουσα βοήθεια στην Ουκρανία και τις γειτονικές της χώρες, προσφέροντας εκατομμύρια είδη πρώτης ανάγκης, όπως...


Η ΕΕ εξακολουθεί να παρέχει επείγουσα βοήθεια στην Ουκρανία και τις γειτονικές της χώρες, προσφέροντας εκατομμύρια είδη πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα, καταλύματα και τρόφιμα. Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιείται μια νέα παράδοση μεγάλης κλίμακας. 

Η αυτοκινητοπομπή περιλαμβάνει 21 ασθενοφόρα, 11 πυροσβεστικά, 16 οχήματα έκτακτης ανάγκης και 23 φορτηγά που μεταφέρουν 49 τόνους εξοπλισμού υγείας και έκτακτης ανάγκης. Τα οχήματα και η βοήθεια προσφέρονται από τη Γαλλία μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και θα φθάσουν στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στη Ρουμανία, απ’ όπου θα αποσταλούν στην Ουκρανία. Εκτός από τη Γαλλία, όλες οι χώρες της ΕΕ, καθώς και η Νορβηγία και η Τουρκία, έχουν προσφέρει βοήθεια έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση στο πλαίσιο αυτού του μηχανισμού.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Κάθε μέρα, γινόμαστε μάρτυρες της εξαιρετικής αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών χωρών στην υποστήριξή τους προς την Ουκρανία. Σήμερα [σ.σ. στις 25 Μαρτίου], ακόμη μία σημαντική παράδοση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης είναι καθ’ οδόν από τη Γαλλία προς το εφοδιαστικό κέντρο μας στη Ρουμανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα για να συντονίσει αυτές τις παραδόσεις επείγουσας βοήθειας απ’ όλη την Ευρώπη προς την Ουκρανία και τις γειτονικές της χώρες υπό την πίεση της εισροής προσφύγων.» 

Οι πλέον ευάλωτοι μεταξύ των εκατομμυρίων ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι οι χρόνιοι ασθενείς που χρειάζονται επειγόντως εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη. Η ΕΕ συντονίζει επίσης τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης ασθενών μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, προκειμένου να μεταφερθούν οι ασθενείς σε νοσοκομεία όπου μπορούν να λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη για την κατάστασή τους. Οκτώ ασθενείς έχουν ήδη μεταφερθεί από την Πολωνία στη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και τη Νορβηγία, ενώ πολλές άλλες μεταφορές ασθενών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Related

What's hot? 5587450740459254992

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item