Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ

Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν συναντήθηκαν την Παρασκευή 25 Μαρτίου το πρωί στις Βρυξέλλες.  ...


Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν συναντήθηκαν την Παρασκευή 25 Μαρτίου το πρωί στις Βρυξέλλες. 

Αμφότεροι δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για τη στήριξη της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης κατά τους προσεχείς χειμώνες και για τη βιώσιμη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία, επενδύοντας στη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν για την αγορά της ΕΕ το 2022 πρόσθετες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) τουλάχιστον 15 δισ. κυβικών μέτρων, ενώ οι ποσότητες αναμένεται να αυξηθούν στο μέλλον. 

Παράλληλα, η Επιτροπή θα συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ για την επιτάχυνση των διαδικασιών επανεξέτασης και αδειοδότησης των υποδομών ΥΦΑ. Η Επιτροπή θα συνεργαστεί επίσης με τα κράτη μέλη της ΕΕ και τους φορείς της αγοράς για τη συγκέντρωση της ζήτησης μέσω μιας νεοσυσταθείσας ενεργειακής πλατφόρμας της ΕΕ, ώστε να διασφαλιστεί μια μεγάλη, σταθερή αγορά για πρόσθετο ΥΦΑ από τις ΗΠΑ τουλάχιστον έως το 2030. Από κοινού, η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα διαθέσουν σταθερή, οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη και καθαρή ενέργεια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ και των γειτονικών χωρών εταίρων της.

Related

What's hot? 3183746992642528970

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item