Η Επιτροπή ενέκρινε τη δεύτερη έκθεση για τη χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού στην ΕΕ

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δεύτερη έκθεση σχετικά με τον αντίκτυπο και την εφαρμογή σε όλη την ΕΕ του ψηφιακού πιστοποιητικού ...


Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δεύτερη έκθεση σχετικά με τον αντίκτυπο και την εφαρμογή σε όλη την ΕΕ του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση, από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος τον Ιούλιο του 2021, τα κράτη μέλη έχουν εκδώσει πάνω από 1,7 δισ. ψηφιακά πιστοποιητικά COVID της ΕΕ, διευκολύνοντας έτσι την ελεύθερη κυκλοφορία σε μια περίοδο κατά την οποία ίσχυαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η έκθεση δείχνει επίσης πώς το πιστοποιητικό της ΕΕ αναδείχθηκε σε παγκόσμιο πρότυπο, συνδέοντας όχι μόνο τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και 35 τρίτες χώρες με το σύστημα της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης κ. Ντιντιέ Ρεντέρς δήλωσε σχετικά: «Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πάνω από 1,7 δισ. πιστοποιητικά. Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ έχει αποδειχθεί ένα αξιόπιστο και εύχρηστο εργαλείο, το οποίο επέτρεψε στους πολίτες να ταξιδεύουν στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Καθώς η κατάσταση μεταβάλλεται, η Επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες για γρήγορη επιστροφή στην ελεύθερη κυκλοφορία χωρίς περιορισμούς. Παροτρύνουμε τα κράτη μέλη να άρουν τους τελευταίους εναπομείναντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ιδίως εφόσον αίρουν τα εγχώρια μέτρα.» 

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Επιτροπή πρότεινε την παράταση του κανονισμού για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ έως τις 30 Ιουνίου 2023. Η προτεινόμενη παράταση αποσκοπεί στη διασφάλιση τη λειτουργικότητας του πιστοποιητικού πέραν της αρχικής ημερομηνίας λήξης που είχε οριστεί για τον Ιούνιο του 2022, καθώς ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μετά το καλοκαίρι.

Related

What's hot? 5589146702428830808

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item