Α.Μ.Ασημακοπούλου: "Αφιερωμένη στις γυναίκες της Ουκρανίας η σημερινή Ημέρα της Γυναίκας"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρω...


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στις γυναίκες της Ουκρανίας. 

Συγκεκριμένα, στην ομιλία της, η ευρωβουλευτής μίλησε για τη γενναιότητά τους να μπουν στη μάχη για να υπερασπίσουν την πατρίδα και την ελευθερία τους, αλλά και για τις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουν, καθώς γεννούν σε βομβαρδισμένες αποθήκες, παρηγορούν τα παιδιά τους στα καταφύγια ή παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς με τα παιδιά τους, αφήνοντας πίσω συγγενείς και φίλους. 

Τέλος, η κα Ασημακοπούλου, αφού αναφέρθηκε στις γυναίκες της Ουκρανίας που αντίκρυσαν το αποτρόπαιο πρόσωπο του πολέμου ξανά και ξανά και δεν λύγισαν, όπως η Valentina losifovna Romanova, κατέληξε στην πρότασή της να αφιερώσει το Σώμα τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις γυναίκες της Ουκρανίας, ως «ελάχιστο καθήκον», αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού στον αγώνα που δίνουν. 

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

"Στην σκιά του πολέμου, οφείλουμε να αφιερώσουμε τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις γυναίκες της Ουκρανίας.

Στις γυναίκες της Ουκρανίας που μαζί με τους άντρες, πήραν τα όπλα και μπήκαν στη μάχη, για να υπερασπίσουν την πατρίδα τους, την ελευθερία τους και το βιός τους. 

Στις γυναίκες της Ουκρανίας που ενωμένες σα γροθιά φτιάχνουν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και μπαίνουν μπροστά στα ρωσικά άρματα, αποφασισμένες να αντισταθούν. 

Στις γυναίκες της Ουκρανίας που γεννούν σε βομβαρδισμένες αποθήκες και παρηγορούν τα παιδιά τους στα καταφύγια. 

Στις γυναίκες της Ουκρανίας που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς με τα παιδιά τους αφήνοντας πίσω συγγενείς και φίλους με το φόβο να σφίγγει την ψυχή τους. 

Στις γυναίκες της Ουκρανίας που αντίκρυσαν το αποτρόπαιο πρόσωπο του πολέμου ξανά και ξανά και δεν λύγισαν, όπως η Valentina losifovna Romanova, που γνώρισε τον πόλεμο το 1941, έχασε τους Εβραίους συγγενείς της στο Babyn Yar και τώρα ορθώνει το ανάστημα της στον Πούτιν, απαιτώντας να απομακρύνει τα στρατεύματά του. 

Ας αφιερώσουμε, λοιπόν, την φετινή «Ημέρα της Γυναίκας» στις γυναίκες της Ουκρανίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού για τον αγώνα που δίνουν! Είναι το ελάχιστο καθήκον μας!"

Related

What's hot? 6963255072009586121

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTA SCHWENG

ΑΡΘΡΟ CHRISTA SCHWENG
"Aσφαλής Ευρώπη μόνο με μια ελεύθερη και δημοκρατική Ουκρανία"

FACEBOOK

TWITTER

item