Δ. Παπαδημούλης: "Η βάναυση εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία απαιτεί μια ισχυρή και ενωμένη ΕΕ"

Με αφορμή τη συζήτηση και το ψήφισμα που ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εισβολή στην Ουκρανία (με 513 υπέρ, 22 κατ...


Με αφορμή τη συζήτηση και το ψήφισμα που ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εισβολή στην Ουκρανία (με 513 υπέρ, 22 κατά και 19 αποχές), ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε τα εξής: 

«Η βάναυση εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία απαιτεί μια ισχυρή και ενωμένη απάντηση της ΕΕ. Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίξαμε το κοινό ψήφισμα γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό και ενωτικό μήνυμα καταδίκης της ρωσικής εισβολής. Διαφωνήσαμε κατηγορηματικά με ορισμένα σημεία του κοινού ψηφίσματος, με κυριότερα αυτά τη συνέχιση και ενίσχυση των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία και τον γενικευμένο αποκλεισμό της προβολής του ρωσικού πολιτισμού σε εκδηλώσεις. Γεγονός που καταγράφηκε και με την υποβολή αντίστοιχων τροπολογιών της Ευρωομάδας της Αριστεράς. 

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρά τα αρνητικά του σημεία, υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται ένα ισχυρό, ενωτικό μήνυμα για άμεση κατάπαυση του πυρός και πλήρη τερματισμό όλων των επιθετικών στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία και η άμεση επίτευξη πολιτικής-διπλωματικής λύσης με ισχυρές διεθνείς εγγυήσεις. 

Το κοινό ψήφισμα υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία ασφαλών διόδων και ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων, την ενίσχυση των δικτύων ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ στην Ουκρανία, τη διερεύνηση καταγγελλόμενων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους Ρώσους ολιγάρχες συνδεόμενους με το καθεστώς του Πούτιν, αντισταθμιστικά μέτρα και εναλλακτικές προμήθειες αγαθών και πηγών ενέργειας προκειμένου να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στους πολίτες καθώς και αποτελεσματικά μέτρα κατά της απαράδεκτης κερδοσκοπίας, μεταξύ άλλων αντλώντας διδάγματα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Related

What's hot? 6668578316561810899

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item