Παρέμβαση Μεϊμαράκη στην Ολομέλεια για Μέλλον Ευρώπης

Το τελικό κείμενο, με τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των συμμετεχόντων (ευρωβουλευτών, εθνικών βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολι...


Το τελικό κείμενο, με τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των συμμετεχόντων (ευρωβουλευτών, εθνικών βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών) στην Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, υποστήριξε, εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Όπως επισήμανε, σύμφωνα με το κείμενο εξασφαλίζεται «μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, μεγαλύτερη λογοδοσία για τις αποφάσεις, με μια πιο ζωντανή κοινοβουλευτική δημοκρατία σε εθνικό επίπεδο και ένα ισχυρότερο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο στον πυρήνα της». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του Προέδρου Μάνφρεντ Βέμπερ και του Αντιπροέδρου του ΕΛΚ Paolo Rangel στη διαμόρφωση του κειμένου το οποίο, όπως επισήμανε «ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και ενισχύει τον ρόλο της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που καλείται να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το δημοκρατικό έλλειμα, για το οποίο συχνά κατηγορείται»

Η παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και ολόκληρη η παρέμβαση έχει ως εξής: 

«Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Αγαπητά Μέλη της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, 

Ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ στην Ομάδα Εργασίας για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, υποστηρίζω το κείμενο όπως έχει διαμορφωθεί και συγχαίρω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Μάνφρεντ Βέμπερ για την εξαιρετική δουλειά του, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πέτυχε να συνδυάσει όλες τις απόψεις και να αμβλύνει τις όσες διαφορές υπήρχαν. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στους διαλόγους μας και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Paolo Rangel, που με τις εύστοχες παρεμβάσεις του συνέβαλε στην ισορροπημένη διαμόρφωση του κειμένου. 

Μετά από περίπου έναν χρόνο συζητήσεων και καθημερινής ανταλλαγής απόψεων, έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο, να έχουμε ένα κείμενο το οποίο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και ενισχύει τον ρόλο της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που καλείται να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το δημοκρατικό έλλειμα, για το οποίο συχνά κατηγορείται. Από την πρώτη στιγμή, ο στόχος της Διάσκεψης ήταν να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών και να τις μεταφέρει εδώ, στην Ευρώπη. 

Το κείμενο αυτό, ανοίγει πλέον το δρόμο για τη δημιουργία μιας ανθρωποκεντρικής Ένωσης και στο νέο αυτό κεφάλαιο που ξεκινά, ο ευρωπαίος πολίτης πρέπει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και η φωνή του να ακούγεται δυνατά. Εξασφαλίζουμε λοιπόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, μεγαλύτερη λογοδοσία για τις αποφάσεις, με μια πιο ζωντανή κοινοβουλευτική δημοκρατία σε εθνικό επίπεδο και ένα ισχυρότερο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο στον πυρήνα της. 

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για αυτήν την παραγωγική συνεργασία, η οποία πιστεύω ότι θα οδηγήσει, με την καθοριστική συμβολή των Ευρωπαίων πολιτών και των εθνικών κοινοβουλίων, σε μια νέα εποχή για την Ευρώπη. Το δικαιούμαστε και το προσφέρουμε στην επόμενη γενιά.»

Related

What's hot? 2078027637920905240

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item