Αυστηρότεροι κανόνες για τη διάθεση ιατρικών τεστ στην αγορά της ΕΕ

Από σήμερα, θα εφαρμόζονται νέοι κανόνες για τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως τα τεστ HIV, τα τεστ εγκυμοσύνης ή τα τ...


Από σήμερα, θα εφαρμόζονται νέοι κανόνες για τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως τα τεστ HIV, τα τεστ εγκυμοσύνης ή τα τεστ του κορωνοϊού. Οι κανόνες θα προστατεύουν καλύτερα τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των ασθενών όσον αφορά τα εν λόγω προϊόντα, ευθυγραμμίζοντας τη νομοθεσία της ΕΕ με την τεχνολογική πρόοδο και την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης. Με την εναρμόνιση των απαιτήσεων πρόσβασης στην αγορά στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ διασφαλίζεται επίσης η δίκαιη πρόσβαση των κατασκευαστών στην αγορά.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε τα εξής: «Τα διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα σώζουν ζωές και διαδραματίζουν καίριο ρόλο ως καινοτόμες λύσεις υγειονομικής περίθαλψης. Σήμερα πραγματοποιούμε ένα μεγάλο βήμα προόδου για τους ασθενείς και τον κλάδο των διαγνωστικών μέσων στην ΕΕ. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναδείξει τη σημασία της ακριβούς και ασφαλούς διάγνωσης και η θέσπιση αυστηρότερων κανόνων είναι καίριας σημασίας για τη διασφάλιση της διάθεσης τέτοιων διαγνωστικών μέσων στους ασθενείς της ΕΕ.» 

Τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των in vitro ιατροτεχνολογικών προϊόντων, διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο σώζοντας ζωές και παρέχοντας λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για τη διάγνωση, την πρόληψη, την παρακολούθηση, την πρόβλεψη, την πρόγνωση, τη θεραπεία ή την ανακούφιση μιας νόσου.

Related

What's hot? 3694041860266274495

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item