Cillian Lohan: "Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Ουκρανία"

ΓΡΑΦΕΙ Ο CILLIAN LOHAN  Σε αυτήν την τραγική συγκυρία της απρόκλητης και αδικαιολόγητης ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στ...



ΓΡΑΦΕΙ Ο CILLIAN LOHAN 

Σε αυτήν την τραγική συγκυρία της απρόκλητης και αδικαιολόγητης ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον ουκρανικό λαό. 

Κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας του Μαρτίου, εκπρόσωποι της ουκρανικής και της ρωσικής κοινωνίας των πολιτών προσέδωσαν μια ισχυρή συναισθηματική χροιά στη συζήτηση καταθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες που βιώνουν από πρώτο χέρι στον πόλεμο. «Αυτός ο πόλεμος δεν είναι απλά μια στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας, αλλά και έγκλημα κατά του πολιτισμού» - τα λόγια αυτά του Anatoliy Kinakh, Προέδρου του Εθνικού Τριμερούς Κοινωνικού και Οικονομικού Συμβουλίου της Ουκρανίας βρήκαν σύμφωνα τα μέλη και τος προσκεκλημένους στη σύνοδο ολομέλειας. 

Τα μέλη της ΕΟΚΕ στήριξαν το Ψήφισμα με θέμα «Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις του», εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ουκρανία και τόνισαν το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών στη στήριξη του ουκρανικού λαού και των προσφύγων. 

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς μέσα σε μόλις ένα μήνα περίπου 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 1,8 εκατομμύρια παιδιά, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ωστόσο, η Ευρώπη είναι ενωμένη στο πλευρό του ουκρανικού έθνους, μετουσιώνοντας την αλληλεγγύη σε πράξη. 

Από το ξεκίνημα του πολέμου, παρατηρήσαμε ένα πρωτόγνωρο κύμα ανθρώπινης γενναιοδωρίας απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες, ένα μοναδικό παράδειγμα αλληλεγγύης, ενότητας και αλτρουισμού. 

Η κοινωνία των πολιτών στέκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού. Το ουκρανικό έθνος υπερασπίζεται την ειρήνη και την ασφάλεια όλων. Αυτή η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα· μας αφορά όλους. 

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, εκπροσωπώντας την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών, μετατρέπει τα λόγια σε πράξεις. Τα μέλη μας και οι οργανώσεις τους είναι πλήρως προσηλωμένοι στη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων με κάθε δυνατό τρόπο, και έχουν επιδείξει εντυπωσιακή κινητοποίηση. 

Δημιουργήσαμε ειδική ιστοσελίδα αφιερωμένη στην Ουκρανία: https://www.eesc.europa.eu/en/initiatives/eesc-ukraine, όπου μπορεί όποιος θέλει να ενημερωθεί για το έργο και τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από τα μέλη μας και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που εκπροσωπούν.

* Ο Cillian Lohan είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Related

What's hot? 8290742621226964528

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item