Πρωτοβουλία Κουντουρά για την επέκταση του European Road Safety Exchange

Με πρωτοβουλία της Έλενας Κουντουρά εξασφαλίστηκε η παράταση για τρία χρόνια και η διεύρυνση του ευρωπαϊκού προγράμματος για την οδική ασφά...


Με πρωτοβουλία της Έλενας Κουντουρά εξασφαλίστηκε η παράταση για τρία χρόνια και η διεύρυνση του ευρωπαϊκού προγράμματος για την οδική ασφάλεια, European Road Safety Exchange (EURSE), που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ωφελεί άμεσα την Ελλάδα. 

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN και εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Έκθεση-ψήφισμα για το «Πλαίσιο Πολιτικής της ΕΕ στην Οδική Ασφάλεια 2021-2030», πρότεινε και εξασφάλισε τη συνέχιση του προγράμματος, με νέα ενισχυμένη μορφή και προϋπολογισμό για μία ακόμη τριετία. 

Στην επιτυχία αυτή αναφέρθηκε η Έλενα Κουντουρά, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών ETSC, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση του πρώτου προγράμματος EURSE, με τη συμμετοχή του Ευρωπαίου Συντονιστή για την Οδική Ασφάλεια, Matthew Baldwin, εκπροσώπων του ETSC, μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπροσώπων των 12 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 

Στην τοποθέτησή της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε στην έκθεσή μας τη σημασία του προγράμματος EURSE και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα, πιο ευρύ και φιλόδοξο».

Η διαχείριση του EU Road Safety Exchange εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, ETSC. Μέσω του πολύ επιτυχημένου παρόντος προγράμματος, χρηματοδοτούνται για την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, 12 χώρες: Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία και Σουηδία.

Related

What's hot? 5884823257629764924

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item