"Η Μολδαβία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση" λέει η πρόεδρος Maia Sandu

Σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να στηρίξουν τις ευρωπαϊκές...


Σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να στηρίξουν τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της χώρας της. 

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία της προς τους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος Sandu παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο η εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία απηχεί το ταραγμένο παρελθόν της Ευρώπης, με «τις αναίσχυντες αρπαγές γαιών, τις κατακτήσεις για γεωπολιτικούς λόγους και τις σφαίρες επιρροής». Ταυτόχρονα, υπογράμμισε τον τρόπο με τον οποίο η Μολδαβία και οι πολίτες της αντέδρασαν στο σοκ και την αγωνία του πολέμου με ευγένεια, γενναιοδωρία και συμπόνια, φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό Ουκρανών προσφύγων και παρέχοντας ανθρωπιστική στήριξη στην Ουκρανία. 

Με τον πόλεμο να μαίνεται, η Μολδαβία υπέβαλε επισήμως αίτημα προσχώρησης στην ΕΕ τον Μάρτιο του 2022 και η πρόεδρος Sandu εξέφρασε την ακλόνητη πεποίθησή της ότι η χώρα αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής κοινότητας. «Γνωρίζουμε ότι πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είναι εύκολες. Ωστόσο, η χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στη Μολδαβία είναι η σωστή απόφαση. Ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε.

Τέλος, αναφορικά με την επίθεση της Ρωσίας, επισήμανε ότι η Μολδαβία καταδίκασε αμέσως τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. «Στηρίζουμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, όπως κάναμε πάντα. Η Κριμαία είναι Ουκρανία, το Ντονμπάς είναι Ουκρανία, το Κίεβο είναι Ουκρανία, και θα είναι για πάντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Related

What's hot? 4909967887448883785

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item