Δημήτρης Παπαδημούλης: "Αυστηρότερη στάση και όχι τσάι και συμπάθεια έναντι της Τουρκίας"

Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας ...


Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, στην Συζήτηση με θέμα «Ετήσια έκθεση για την Τουρκία για το 2021». Την Κομισιόν εκπροσώπησε ο Όλιβερ Βαρέλι, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης. 

Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή και την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής: 

«Το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι σαφές και ισχυρό. Η αντιδημοκρατική οπισθοδρόμηση, ο ιστορικός αναθεωρητισμός, η επιθετικότητα της ηγεσίας Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, την απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο και από τη Δημοκρατία και από το Διεθνές Δίκαιο και από την ΕΕ. Τη μετατρέπουν σε παράγοντα αποσταθεροποίησης και σε έναν αναξιόπιστο και επικίνδυνο εταίρο. Το βλέπουμε και από το πώς συμπεριφέρεται απέναντι στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αν θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και δημοκρατία στην Τουρκία, χρειάζεται αυστηρότερη στάση απέναντι στην τουρκική ηγεσία. Μεγαλύτερη πίεση. Όχι λογική ίσων αποστάσεων. Όχι “τσάι και συμπάθεια”. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σαφές και κατηγορηματικό, αλλά περιμένουμε και από εσάς, της Κομισιόν την ίδια στάση. Όχι “ουδέν σχόλιο” από την εκπρόσωπο της Κομισιόν μετά από την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών! Και επιτέλους, από το Συμβούλιο, από τις κυβερνήσεις, να υιοθετηθεί το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για εμπάργκο πώλησης όπλων στην ηγεσία Ερντογάν. 

Σας ευχαριστώ» 

Δείτε το σχετικό βίντεο στο ακόλουθο λινκ.

Related

What's hot? 8635122214365366116

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item