Ελίζα Βόζεμπεργκ: "ΕΕ με δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν νοεείται"

Με ηχηρή παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, κ. Ελίζα Βόζ...


Με ηχηρή παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, στηλίτευσε την προκλητική στάση της Τουρκίας και τις καθημερινές παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης για την ετήσια ευρωπαϊκή έκθεση προόδου της Τουρκίας, παρουσία του Επιτρόπου κ. VÁRHELYI, αρμόδιου για θέματα διεύρυνσης. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι οι μέχρι σήμερα επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην τακτική Ερντογάν έχουν πέσει στο κενό. Γι’ αυτό το λόγο, τόνισε η κ. Βόζεμπεργκ, η προκλητική στάση της Τουρκίας καθιστά πλέον επιβεβλημένη τη δυναμική αντίδραση από πλευράς Ε.Ε., ανάλογη με εκείνη της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την παράνομη εισβολή της στην Ουκρανία. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Η αναθεωρητική στάση της Τουρκίας, οι απειλές και εκβιασμοί του Προέδρου Ερντογάν έχουν υπερβεί κάθε όριο. 

Τελευταίως η συνειδητή κλιμάκωση της έντασης, η προσβλητική αναφορά του Ερντογάν στον Έλληνα Πρωθυπουργό, τα εκβιαστικά διλήμματα κ η περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου, μας καλούν να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. 

Οι καθημερινές παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από την ελληνική επικράτεια ακολουθούνται από μύδρους μόλις χθες, του Προέδρου Ερντογάν εναντίον όσων -αν είναι δυνατόν- άφησαν τα νησιά στην Ελλάδα και επέτρεψαν την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε. Έφθασε στο σημείο να απειλεί με νέα εισβολή στο Αιγαίο και επανάληψη του 1922. 

Συνάδελφοι, 

Οι μέχρι σήμερα επικρίσεις στην τακτική Ερντογάν έχουν αποτύχει, έχουμε αποτύχει. 

Το χρέος μας επιβάλλει δυναμική αντίδραση ανάλογη με εκείνη όταν, εν μια νυκτί, αποφασίσαμε επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την παράνομη επίθεση κατά της Ουκρανίας. 

Ε.Ε. με δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν νοείται. Θα αδικούσε την ιστορική μας ευθύνη απέναντι στους ευρωπαίους πολίτες, και στις δημοκρατικές ηθικές αξίες της Ένωσης».

Related

What's hot? 1076655562850899023

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item