Τελευταία πρόσκληση υποβολής έργων για το Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών της ΕΟΚΕ 2022

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΟΚΕ) προσκαλεί τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ιδιώτες και ιδιωτικές εταιρείες να ...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΟΚΕ) προσκαλεί τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ιδιώτες και ιδιωτικές εταιρείες να δηλώσουν υποψηφιότητα για το Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών 2022. Φέτος, το βραβείο θα απονεμηθεί σε καινοτόμα και δημιουργικά μη κερδοσκοπικά εγχειρήματα και πρωτοβουλίες σε δύο κατηγορίες: χειραφέτηση των νέων και παροχή συνδρομής στους Ουκρανούς αμάχους που πλήττονται από τις τραγικές εξελίξεις στη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα τους. 

Θα απονεμηθούν συνολικά 60 000 ευρώ σε έξι, κατ’ ανώτατο όριο, νικητές, με τρεις νικητές ανά κατηγορία. 

Η προθεσμία για την αποστολή των υποψηφιοτήτων είναι η 31η Ιουλίου 2022 και ώρα 10.00 (ώρα Βρυξελλών). Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες. 

Στην κατηγορία 1, η ΕΟΚΕ θα επιλέξει τους νικητές μεταξύ των εγχειρημάτων που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους και με τους νέους στην Ευρώπη. Τα εγχειρήματα θα πρέπει να απαντούν τις ιδιαίτερες ανάγκες των νέων Ευρωπαίων και να συμβάλλουν στη χειραφέτηση και τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Στην κατηγορία 2, με θέμα την Ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών για την Ουκρανία, το βραβείο θα απονεμηθεί σε αποτελεσματικές, καινοτόμες και δημιουργικές πρωτοβουλίες συνδρομής στους αμάχους που πλήττονται από τον πόλεμο. Σε αυτήν την κατηγορία, τα επιλέξιμα για το βραβείο εγχειρήματα μπορεί να καλύπτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καταφυγίου και βοήθειας έκτακτης ανάγκης· η παροχή κοινωνικής, ψυχολογικής ή διοικητικής υποστήριξης· η συνδρομή στους Ουκρανούς πρόσφυγες προκειμένου να ενσωματωθούν στις χώρες υποδοχής τους, για παράδειγμα με την παροχή γλωσσικής εκπαίδευσης ή βοήθειας στην αναζήτηση εργασίας· η στήριξη ευάλωτων ατόμων· η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Λεπτομερέστερος αλλά μη εξαντλητικός κατάλογος των πιθανών θεμάτων για εγχειρήματα και για τις δύο κατηγορίες είναι διαθέσιμος στην ειδική ιστοσελίδα της ΕΟΚΕ. 

Το βραβείο είναι ανοιχτό σε όλες τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τους ιδιώτες και τις ιδιωτικές εταιρείες που υλοποιούν μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες. Οι οργανώσεις και οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι καταχωρημένες επισήμως στην ΕΕ, ενώ οι ιδιώτες υποψήφιοι πρέπει να είναι είτε υπήκοοι της ΕΕ είτε υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν στην ΕΕ. Τα εγχειρήματα πρέπει να έχουν ήδη υλοποιηθεί ή να υλοποιούνται.

Τα εγχειρήματα που έχουν σχεδιαστεί αλλά δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους έως τις 31 Ιουλίου 2022 δεν δύνανται να συμμετάσχουν. Όλες οι πρωτοβουλίες και τα εγχειρήματα πρέπει να υλοποιούνται στην ΕΕ, με εξαίρεση εγχειρήματα της κατηγορίας 2 (Η Ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών για την Ουκρανία) που μπορούν επίσης να υλοποιούνται στην Ουκρανία. 

Η πλήρης περιγραφή των προϋποθέσεων και το έντυπο ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητας διατίθενται στην αντίστοιχη ιστοσελίδα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το 2022, η ΕΟΚΕ θα απονείμει το 13ο Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών. Κάθε χρόνο, το βραβείο είναι αφιερωμένο σε ένα διαφορετικό θέμα ειδικού ενδιαφέροντος για την ΕΕ και επιβραβεύει και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες και επιτεύγματα οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και/ή ιδιωτών που έχουν συμβάλει σημαντικά στην προώθηση των κοινών αξιών που ενισχύουν την ευρωπαϊκή συνοχή και ολοκλήρωση. 

Η Επιτροπή προτρέπει να ενθαρρυνθούν οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται σε κάθε χώρα-μέλος ή στο ανάλογο δίκτυο να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για το Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών που θα απονεμηθεί από την το 2022.

Related

What's hot? 6747336210975318499

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item