Εννέα ταινίες στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με την υποστήριξη της ΕΕ

Εννέα ταινίες που έχουν λάβει χρηματοδότηση της ΕΕ θα προβληθούν στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας , το οποίο άρχισε σήμε...


Εννέα ταινίες που έχουν λάβει χρηματοδότηση της ΕΕ θα προβληθούν στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο άρχισε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Τέσσερις από τις ταινίες αυτές έχουν επιλεγεί για το διαγωνιστικό τμήμα «Ορίζοντες». Πρόκειται για τις «Obeť» του Michal Blaško, «Innocence» του Guy Davidi, «Spre Nord» του Mihai Mincan, και «Najsreќniot čovek na svetot / Najsretniji čovjek» της Teona Strugar Mitevska. Τέσσερις ακόμη ταινίες έχουν επιλεγεί για το ανεξάρτητο τμήμα «Ημέρες των Δημιουργών», το οποίο διοργανώνεται παράλληλα με το φεστιβάλ, ενώ μία ταινία θα παρουσιαστεί στο τμήμα «Εκτός Διαγωνισμού». 

Οι ταινίες αυτές υποστηρίχθηκαν από το σκέλος MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη»

Οι νικητές του φετινού φεστιβάλ θα ανακοινωθούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην τελετή λήξης. Επιπλέον, η Επιτροπή διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις με θέμα «Η Ευρώπη στο επίκεντρο». Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα διοργανωθεί συζήτηση με θέμα «Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα στην Ευρώπη: ένα ακμάζον οικοσύστημα περιεχομένου», στη διάρκεια της οποίας θα δημοσιευτεί και θα παρουσιαστεί το στρατηγικό έγγραφο για την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα. Το εν λόγω έγγραφο, αποτέλεσμα των εργασιών του κλαδικού συνασπισμού εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, παρουσιάζει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα στην Ευρώπη.

Related

What's hot? 4440774752252297738

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item