Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: "Περιβάλλον χωρίς καπνό"

Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλο «Πρόσκληση για ένα περιβάλλον χω...


Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλο «Πρόσκληση για ένα περιβάλλον χωρίς καπνό και για την πρώτη ευρωπαϊκή γενιά χωρίς καπνό έως το 2030»

Οι διοργανωτές και οι διοργανώτριες της πρωτοβουλίας καλούν την Κομισιόν να προτείνει νομοθεσία με σκοπό την προστασία των νέων γενεών από τον εθισμό στον καπνό, τη δράση κατά των σχετικών περιβαλλοντικών κινδύνων και την καταπολέμηση του καπνίσματος. 

Η Επιτροπή κρίνει νομικά παραδεκτή την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ), καθότι πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις αλλά στο παρόν στάδιο δεν έχει εξετάσει την ουσία των προτάσεων. Μετά τη χθεσινή καταχώριση, οι διοργανώτριες και οι διοργανωτές έχουν προθεσμία έξι μηνών για τη συγκέντρωση υπογραφών και με την προϋπόθεση ότι η Πρωτοβουλία συγκεντρώσει σε διάστημα ενός έτους ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης από τουλάχιστον επτά διαφορετικά κράτη μέλη, οι Βρυξέλλες θα πρέπει να λάβουν θέση.

Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει είτε να δώσει συνέχεια στο αίτημα είτε όχι όμως θα πρέπει να αιτιολογήσει με σαφήνεια το σκεπτικό της.

Related

What's hot? 5480351467234006214

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item