Η Επιτροπή υπογράφει σύμβαση με την HIPRA για εμβόλια κατά της COVID-19

Η HERA, η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , υπέγραψε σύμβαση-πλαίσιο κ...


Η HERA, η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπέγραψε σύμβαση-πλαίσιο κοινής προμήθειας με την εταιρεία HIPRA HUMAN HEALTH για την προμήθεια του πρωτεϊνικού εμβολίου της κατά της νόσου COVID-19. Δεκατέσσερα κράτη μέλη και χώρες συμμετέχουν στην εν λόγω κοινή προμήθεια, στο πλαίσιο της οποίας μπορούν να αγοράσουν έως 250 εκατομμύρια δόσεις. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι στην Ευρώπη, η συμφωνία αυτή θα καταστήσει γρήγορα διαθέσιμο το εμβόλιο της HIPRA στις συμμετέχουσες χώρες, μόλις το εμβόλιο αυτό λάβει θετική αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. 

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κ. Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε: «Δεδομένου ότι οι λοιμώξεις από τη νόσο COVID-19 αυξάνονται στην Ευρώπη, πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Το εμβόλιο της HIPRA προσθέτει μία ακόμη επιλογή που συμπληρώνει το ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων μας για τα κράτη μέλη και τους πολίτες μας. Η αύξηση του εμβολιασμού και της χορήγησης των αναμνηστικών δόσεων θα είναι ουσιαστικής σημασίας κατά τους προσεχείς μήνες. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους. Αυτή είναι έμπρακτα η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας μας — προετοιμάζεται για το μέλλον και είναι έτοιμη να αναλάβει δράση.» 

Η σύμβαση κοινής προμήθειας με την HIPRA συμπληρώνει ένα ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που εξασφαλίζονται μέσω της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων που έχουν ήδη υπογραφεί με τις AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavaxκαι Valneva. Περίπου 4,2 δισεκατομμύρια δόσεις έχουν εξασφαλιστεί στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια. Αυτό το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εμβολίων θα εξασφαλίσει ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι καλά προετοιμασμένη για εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19, χρησιμοποιώντας εμβόλια που έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά ενώ οι συμμετέχουσες χώρες θα μπορούσαν να αποφασίσουν να δωρίσουν τα εμβόλια σε χώρες χαμηλότερου και μεσαίου εισοδήματος ή να τα ανακατευθύνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Το διδύναμο εμβόλιο ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης της HIPRA, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση κυλιόμενης αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναπτύσσεται ως αναμνηστική δόση σε ήδη ανοσοποιημένα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Το εμβόλιο της HIPRA αποθηκεύεται σε θερμοκρασία ψύξης μεταξύ 2 και 8 °C, διευκολύνοντας την αποθήκευση και τη διανομή τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Τονίζεται ότι το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 από την HIPRA τελεί επί του παρόντος υπό κυλιόμενη αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Αν το εμβόλιο λάβει άδεια κυκλοφορίας, οι συμμετέχουσες χώρες θα είναι σε θέση να αγοράσουν το εμβόλιο μέσω της ισχύουσας σύμβασης-πλαισίου.

Related

What's hot? 1039548738657022394

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item