Κοινοτική συνδρομή για τις ζημιές του Ελληνικού Νοσοκομείου Βαλουκλή, ζητά ο Μ. Κεφαλογιάννης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης , με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκ...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή, ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινοτική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών. 

Στην ερώτηση του τονίζει ότι το Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή αποτελεί ένα ιστορικό ίδρυμα των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της ελληνικής ομογένειας το οποίο ιδρύθηκε το 1753 και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα ως νοσοκομείο και γηροκομείο. 

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε η καταστροφή του Ελληνικού Νοσοκομείου Βαλουκλή, του ιστορικού ιδρύματος των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης το μεσημέρι της Πέμπτης. Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ελληνικής Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο και γηροκομείο και έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας υπέστη σημαντικές ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή είναι ένα ίδρυμα φροντίδας υγείας στη γειτονιά του Γεντί Κουλέ στην Κωνσταντινούπολη. Ιδρύθηκε το 1753 και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι και σήμερα από την ελληνική κοινότητα της Τουρκίας και να εξυπηρετεί την ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή απώλειες ζωής λόγω της πυρκαγιάς και οι 62 ηλικιωμένοι και οι 42 εσωτερικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλες δομές υγείας της Κωνσταντινούπολης.

Τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό γεγονός εξέφρασε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος σημείωσε ότι η καταστροφική πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για την Ομογένεια αλλά εξέφρασε παράλληλα και την πίστη του ότι οι υλικές ζημιές θα αποκατασταθούν στο ιστορικό κτίριο. 

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Από ποια κοινοτικά ταμεία μπορεί να συνδράμει στην αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστη το Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη που αποτελεί ένα ιστορικό ίδρυμα της ελληνικής ομογένειας;»

Related

What's hot? 3707177694393541704

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item