Οι 25+1 κανόνες του Champions League

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Και επίσημα... καλό χειμώνα να έχουμε! Όχι απαραίτητα επειδή μπήκε Σεπτέμβρης ή σχεδόν όλοι έχουν γυρίσει από διακ...



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Και επίσημα... καλό χειμώνα να έχουμε! Όχι απαραίτητα επειδή μπήκε Σεπτέμβρης ή σχεδόν όλοι έχουν γυρίσει από διακοπές σε δουλειές και υποχρεώσεις, αλλά όσο να ‘ναι, η έναρξη του εκάστοτε Champions League, του φετινού καλή ώρα απόψε, είναι το σημείο που πραγματικά μας βάζει για τα καλά πια στα 'βαθιά' της ποδοσφαιρικής σεζόν. 

Έστω και λίγο πιο νωρίς φέτος απ' ότι συνήθως, σε πιο πιεσμένο καλεντάρι (καθώς έχουμε και Μουντιάλ τον Νοέμβρη), η διοργάνωση των αστεριών επιστρέφει για να μας χαρίσει και πάλι ανεπανάληπτες ματσάρες, φοβερές συγκινήσεις και όμορφες ιστορίες. Φυσικά, το Champions League, που έχει τη δική του χάρη και ομορφιά, δεν θα μπορούσε ομοίως να έχει και τους δικούς του κανόνες.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: 

1) Οι Τρίτες και οι Τετάρτες, δικαιωματικά είναι στη μνήμη του κόσμου ως ημέρες Champions League. 2) «Τσου-Λου», «Τζαμπιολί», «η κούπα με τα μεγάλα αυτιά», «το ιερό δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου». Διαλέγεις και παίρνεις. 
3) Δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει εκνευριστικά το πόσο καλούς Βραζιλιάνους φέρνει πάντα (και μοσχοπουλάει μετέπειτα) η Σαχτάρ.
4) Πίτσες, σουβλάκια, burgers και μπύρες απαραίτητα, πάνε πάντα μαζί με Champions League. 
5) Και φέτος θα περιμένουμε να δούμε με ποιο δραματικά εκπληκτικό τρόπο θα αποκλειστεί στα νοκ-αουτ ματς η Μάντσεστερ Σίτι... 
6) ... αφού λίγο νωρίτερα θα το έχει κάνει, εξίσου εντυπωσιακά, η Παρί Σεν Ζερμέν.
7) Βραδιές Champions League σημαίνει Άνφιλντ, Καμπ Νου, Μπερναμπέου, Βεστφάλεν, Αλιάνζ Αρίνα, Σέλτικ Παρκ. Γηπεδάρες, ατμόσφαιρα, συγκινήσεις. 
8) To Champions League είναι μάλλον ο λόγος που έχεις μάθει ομάδες όπως η Κλουζ, η Αστάνα, η Λουντογκόρετς και η Μάριμπορ.
9) Ντροπή και μόνο σε αυτόν που σκέφτηκε ματς Champions League στις 20.00 και στις 22.05. Στις καρδιές μας ώρα 'αστεριών' θα είναι μόνο 21.45. 
10) Τις προβλέψεις του Φθινοπώρου τις βλέπει η Άνοιξη και γελά. 
11) Οι πραγματικοί μύστες ξέρουν στίχους, ή και ολόκληρο τον ύμνο του 'Τσου-Λου', τόσα χρόνια προϋπηρεσίας είναι αυτά... 
12) Ανέκαθεν αγαπάμε λίγο περισσότερο τα αουτσάιντερ και τις ομάδες που τιμούν το τόπι και βγάζουν γούστα, όπως ο Άγιαξ, η Βιγιαρεάλ, η Αταλάντα. 
13) Παιχνίδι απόγευμα Τρίτης, με κρύο, χιόνι και συνθετικό τάπητα, σε Μόσχα ή Κίεβο. Αυτό το challenge. 
14) Κάθε παρέα που σέβεται τον εαυτό της έχει και τον εκνευριστικό ενίοτε τύπο που θα σε διορθώσει για το πώς προφέρεται σωστά η Κλαμπ Μπριζ και η Γιάνγκ Μπόις. 
15) Παραγγέλνεις τουλάχιστον μισή με μια ώρα νωρίτερα, γιατί μπορεί να αργήσει και κανένας ντελιβεράς μέρα που είναι, όλοι το ξέρουν αυτό. 
16) Κάποτε πρέπει να σταματήσει να χάνει τελικούς η Γιουβέντους. 
17) Ό,τι ομάδα και αν υποστηρίζεις, παραδέχεσαι ότι λείπει απ 'το Τσου-Λου η παλιά καλή Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η Άρσεναλ του Βενγκέρ, η Βέρντερ Βρέμης και η Λιόν του Ζουνίνιο του Περναμπουκάνο. 
18) Όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιρόφιλο το να ζήσει βραδιά Champions League σε μεγάλο γήπεδο της Ιταλίας, της Ισπανίας ή της Αγγλίας, ανάλογα και την ποδοσφαιρική του αδυναμία. 
19) Η σωστή αντροπαρέα φροντίζει βέβαια να στήνει τακτικά τα δικά της Τσου-Λου σε Pro ή Fifa. Έτερον εκάτερον. 
20) Οι φίλοι του Παναθηναϊκού νοσταλγούν αυτές τις βραδιές, και με τα δίκια τους. 
21) Ξέρεις ότι για να περάσει ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει τουλάχιστον διψήφιο αριθμό βαθμών στον όμιλο, γιατί οι 9 ποτέ δεν του αρκούν.
22) Οι έξι ισοπαλίες της ΑΕΚ στον όμιλο του 2003 (με Ρεάλ, Ρόμα και Γκενκ) θα είναι πάντα ένα δυνατό ερώτημα σε trivia ποδοσφαιρικού περιεχομένου με θέμα το Champions League. 
23) Μόνιμη πηγή διαφωνιών το γιατί κάποτε είχαμε δυο και τρεις ομάδες σε ομίλους ενώ τώρα εξοικειωνόμαστε και με το να μην έχουμε καμία σε αυτούς. 
24) Το Champions League είναι και διοργάνωση στιγμών, είναι η μαγεία μιας βραδιάς. Δεν νικάει σχεδόν πάντα ούτε το κατακτά ο καλύτερος. 
25) Συνεχόμενες εβδομάδες αγωνιστικής δράσης στο Champions League φέτος, λες και είμαστε στο 2002. 25+1) Οι βραδιές που συνεννοούνται οι φίλοι και μαζεύονται μετά από δουλειές, μαθήματα κλπ ώστε να δουν μπαλίτσα, είναι παραδοσιακά συνδεδεμένες με το «σεντόνι». Και αυτές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι πάντα ωραίες βραδιές.

Χρήστος Γραβιάς


Related

What's hot? 5370133050483474624

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item