Στέλιος Κυμπουρόπουλος: "Η ενεργειακή κρίση να μην συμπαρασύρει τους κλιματικούς στόχους της ΕΕ"

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δέσμευσή της Ε.Ε. να καταστεί «κλιματολο...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δέσμευσή της Ε.Ε. να καταστεί «κλιματολογικά ουδέτερη» έως το 2050 και να ηγηθεί της παγκόσμιας προσπάθειας για μείωση των εκπομπών ρύπων. Η ενεργειακή κρίση, όμως, που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία αναγκάζει αρκετά Κράτη Μέλη να μην προχωρούν με τα σχέδια πράσινης μετάβασης, αντιθέτως να αυξάνουν τη χρήση λιγνίτη και λιθάνθρακα για αν μπορέσουν να συγκρατήσουν τις τιμές και την ενεργειακή τους επάρκεια. 

Ο κ. Κυμπουρόπουλος στηρίζει την αναγκαιότητα για προσήλωση στις δεσμεύσεις της Ε.Ε. για τους κλιματικούς στόχους και τη στήριξη των Κρατών μελών, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε πλέον παγκοσμίως μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε πισωγυρίσματα. 

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

"Θέτοντας ως στόχο μεγαλύτερες μειώσεις των εκπομπών εντός της επόμενης δεκαετίας, η ΕΕ ευελπιστεί να οδηγήσει την οικονομία της προς τη δέσμευσή της να καταστεί «κλιματολογικά ουδέτερη» έως το 2050 και να ηγηθεί της παγκόσμιας προσπάθειας για μείωση των εκπομπών με ρυθμό που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο χειρότερος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής. 

Η ενεργειακή κρίση, όμως, που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία αναγκάζει αρκετά Κράτη Μέλη να μην προχωρούν με τα σχέδια αποδέσμευσής τους από τα ορυκτά καύσιμα. Η προσπάθεια των Κρατών Μελών να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο άμεσα τα οδηγεί δυστυχώς στο να αυξήσουν τη χρήση λιγνίτη και λιθάνθρακα.

Με τα δεδομένα αυτά προτίθεται η Επιτροπή: 

- Να εκπονήσει μελέτη για την επιρροή της ενεργειακής κρίσης στους κλιματικούς στόχους, ώστε να μη μετατεθεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η Ε.Ε. μέχρι το 2030 και 2050; 

- Να ενισχύσει τα Κράτη Μέλη στο βραχυπρόθεσμο πρόβλημα επαρκούς ενεργειακής κάλυψης για τη βιομηχανία και τα νοικοκυριά;"

Related

What's hot? 4635507260236666638

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item