Τροπολογίες Κεφαλογιάννη στο ψήφισμα του Κοινοβουλίου για την κατάσταση στη Λιβύη

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε δύο πολύ σημαντικές τροπολογίες στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κα...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε δύο πολύ σημαντικές τροπολογίες στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στη Λιβύη που θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Πιο συγκεκριμένα οι τροπολογίες, που αναφέρονται στο παράνομο και άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο συνεργασίας, τονίζουν ότι το εν λόγω μνημόνιο δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη καθώς παραβιάζει τα κυριαρχικά τους δικαιώματα και δεν συμμορφώνεται με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και καλεί τις λιβυκές αρχές να το ακυρώσουν. 

Ακολουθούν αναλυτικά οι τροπολογίες που κατέθεσε ο Έλληνας ευρωβουλευτης: 

1. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο συνεργασίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη.
2. Καλεί τις λιβυκές αρχές να προχωρήσουν στην ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου συνεργασίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο.

Related

What's hot? 8972755845135326811

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item