"Πράσινο φως" της Κομισιόν στην πρόταση Κουντουρά για ίδρυση Ευρωπαϊκού Οργανισμού Οδικών Μεταφορών

Η Κομισιόν ξεκινάει τις διεργασίες για τη θέσπιση ευρωπαϊκού οργανισμού οδικών μεταφορών, ένα από τα βασικά αιτήματα που η ευρωβουλευτής του...


Η Κομισιόν ξεκινάει τις διεργασίες για τη θέσπιση ευρωπαϊκού οργανισμού οδικών μεταφορών, ένα από τα βασικά αιτήματα που η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά είχε καταθέσει στην έκθεση που ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατάρτισε για την οδική ασφάλεια έως το 2030 και η οποία έχει υιοθετηθεί ως ψήφισμα.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο νέος Ευρωπαίος Συντονιστής για την Οδική Ασφάλεια, Kristian Schmidt σε συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN, όπου απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, ανέφερε ότι η Κομισιόν ξεκινάει διαδικασίες για την ίδρυση οργανισμού για τις οδικές μεταφορές. 

Η Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αποδοχή του αιτήματός της από την Κομισιόν, που αποτελεί σημαντική επιτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και καθοριστική εξέλιξη για τη στήριξη της πολιτικής της ΕΕ για τις οδικές μεταφορές. 

Στην παρέμβασή της στην TRAN, η ευρωβουλευτής είχε ζητήσει από το νέο Ευρωπαϊκό Συντονιστή για την Οδική Ασφάλεια, να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση σχετικά με την ανάγκη θέσπισης νέου οργανισμού για την οδική ασφάλεια, που θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή πολιτική για την οδική ασφάλεια.

Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο της παρέμβασης της κ. Κουντουρά.

Related

What's hot? 5389698874986021260

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item