Οργισμένη αντίδραση Κεφαλογιάννη στο ΕΚ για τις τουρκικές προκλήσεις

Στη σημερινή συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στ...


Στη σημερινή συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στιγμάτισε την αναφορά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν "θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ" με σαφή αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, παραλλήλισε την πολιτική Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου με την πολιτική Πούτιν σε βάρος της Γεωργία, την κατάληψη της Κριμαίας και στην απρόκλητη επίθεση σε βάρος της Ουκρανία. 

Παράλληλα, επισήμανε και στιγμάτισε τις ψευδείς και προκλητικές αναφορές ότι δήθεν το επίγειο σύστημα αεράμυνας S-300 είχε «λοκάρει» οκτώ τουρκικά F-16 και ότι δήθεν η χώρα μας πραγματοποιεί υπερπτήσεις παραβιάζοντας την τουρκική κυριαρχία. 

Τέλος, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΕΛΚ ρώτησε με έμφαση τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και τον Τούρκο πρέσβη, αν η Τουρκία και ο Πρόεδρος Ερντογάν στήνουν σκηνικό πολέμου σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Στην παρέμβαση του ρώτησε ευθέως

"Πόσο πιθανή θεωρείτε ότι είναι μία κρίση πολέμου, μία κρίση εισβολής της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το προσεχή Νοέμβριο (περίοδο των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ) και τους πρώτους έξι μήνες του 2023. 

Θέλω μία σαφή απάντηση και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και από τον Τούρκο πρέσβη."

Related

What's hot? 981844477261391741

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item