Olga Vegera και Vasyl Kushmuns: Το "Promote Ukraine" ως φωνή της ουκρανικής κοινωνίας των πολιτών στην Ευρώπη

Πόσο ευρωπαϊκή είναι η Ουκρανία; Γιατί δέχθηκε επίθεση; Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις; Πώς και πού βλέπει το μέλλον της; -σε αυτά τα ερωτήματα ε...


Πόσο ευρωπαϊκή είναι η Ουκρανία; Γιατί δέχθηκε επίθεση; Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις; Πώς και πού βλέπει το μέλλον της; -σε αυτά τα ερωτήματα επιχείρησε να απαντήσει η ΜΚΟ μας “Promote Ukraine” με τη σύστασή της το μακρινό 2014. 

Σήμερα, αυτά τα ερωτήματα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ, αν και οι απαντήσεις είναι πολύ προφανέστερες. Μαζί με συναδέλφους από την κοινωνία των πολιτών, η ομάδα μας των 150+ εθελοντών εργάζεται ακούραστα, τόσο για την ενίσχυση του μηνύματος σχετικά με την Ουκρανία – που βιώνει ανείπωτες δυσκολίες στην πορεία της προς την Ευρώπη – όσο και για να δείξουμε πώς η ΕΕ και τα κράτη μέλη της στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας. Συνεπώς, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως μιντιακό κόμβο προάσπισης της κοινωνίας των πολιτών, που λειτουργεί ως γέφυρα που συνδέει στενότερα την ΕΕ και την Ουκρανία.

Για αυτό, το έργο μας χωρίζεται σε 10 ομάδες εργασίας. Η πρόοδος και τα αποτελέσματά μας ανακοινώνονται στον ιστότοπο, την εφημερίδα και το πόντκαστ μας. Για την ενίσχυση των συμπράξεών μας, λειτουργούμε ένα δωρεάν διεθνές κέντρο υποστήριξης για οργανώσεις, επιχειρήσεις και ομάδες πρωτοβουλίας που παρέχουν ή αναζητούν βοήθεια στην Ουκρανία. H ομάδα μας στις Βρυξέλλες είναι μοιρασμένη μεταξύ τριών τόπων: το χώρο εργασίας που μας παρέχει η Πρόεδρος της ΕΟΚΕ και το κτίριο Station Europe που μας παρέχει η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που από κοινού δημιουργούν ένα είδος κόμβου για την ουκρανικής κοινωνίας των πολιτών, καθώς και ένα πολιτιστικό κέντρο. 

Τους έξι μήνες πολέμου:

- πραγματοποιήσαμε πάνω από 50 συναντήσεις με εκπροσώπους διαφόρων ευρωπαϊκών και ασιατικών χωρών, ευρωπαϊκών οργάνων και του ΝΑΤΟ, ζητώντας να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας, να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία, να παρασχεθεί οπλισμός στην Ουκρανία, να της δοθεί καθεστώς υποψήφιας χώρας από την ΕΕ, να αρθεί ο αποκλεισμός των λιμένων του Εύξεινου Πόντου για να καταστεί δυνατή η εξαγωγή τροφίμων κλπ.
- διοργανώσαμε πάνω από 55 διαδηλώσεις μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το ΝΑΤΟ και τις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ, στις μεγαλύτερες εκ των οποίων συμμετείχαν 8 000 άτομα, καθώς και εβδομαδιαία μποϊκοτάζ της Lukoil
- αποστείλαμε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους άνω των 170 000 ευρώ κατόπιν αιτήματος στρατιωτικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων ασθενοφόρων, αυτοκινήτων για την εκκένωση των τραυματιών, ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, συσκευών επικοινωνίας και ατομικού εξοπλισμού ειδών πρώτων βοηθειών
- λειτουργήσαμε δύο αποθήκες στις Βρυξέλλες που παρείχαν τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και ρουχισμό σε προσωρινά εκτοπισμένους από την Ουκρανία, εξυπηρετώντας πάνω από 1 000 άτομα κάθε εβδομάδα
- παρείχαμε στήριξη στους πρόσφυγες, με τη μορφή ψυχολογικής και διοικητικής στήριξης, εκθέσεων εύρεσης εργασίας, διανομής υπολογιστών και ποδηλάτων, χοροθεραπείας, μαθημάτων ζωγραφικής κλπ.
- συλλέξαμε πόρους για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της εκστρατείας #UkraineNeedsYou 

Εμείς στην "Promote Ukraine" εκτιμούμε και βασιζόμαστε στην ακλόνητη στήριξη της ΕΕ και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε την πρόοδό μας όχι μόνο προς τη νίκη της Ουκρανίας, αλλά και την προσχώρησή της στην ΕΕ. 

Πιστοί στις αξίες μας, συνεχίσουμε να «Προωθούμε, να συνδέουμε και να μοιραζόμαστε».

Συμμετάσχετε μαζί μας! 

Μέλη της ΜΚΟ "Promote Ukraine": 

Marta Barandiy, ιδρυτική πρόεδρος της Promote Ukraine 
Maryna Yaroshevych, Ουκρανία 
Olga Vegera, Ουκρανία 
Liza Bezvershenko, Ουκρανία 
Lyuba Karpachova, Ουκρανία 
Vasyl Kushmuns, Ουκρανία 
Oksana Terletska, Ουκρανία 
José Aynat, Ισπανία 
Yuliia Chervona, Ουκρανία 
Iryna Nohai, Ουκρανία 
Pieter Goossens, Βέλγιο 
Kateryna Polyakova, Ουκρανία 
Oksana Bulda, Ουκρανία 
Olena Kuzhym, Ουκρανία 
Bohdan Yeromenko, Ουκρανία 
Olga Gusarova, Ουκρανία 
Anna Melenchuk, Ουκρανία 
Andrea Castagna, Ιταλία 
Natalia Maksymenko, Ουκρανία 
Lesya Magas, Ουκρανία 
Ivanna Malchevska, Ουκρανία 
Artem Shostak, Ουκρανία 
Filip Haugland, Σουηδία 

Οι ιστότοποί μας: https://www.promoteukraine.org και https://www.ukrainianhub.eu

Related

What's hot? 2723537805753521312

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item