Η Κομισιόν χαιρετίζει τη στήριξη του ΕΚ στο Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους

Κατόπιν ψηφοφορίας στην ολομέλεια την Τετάρτη, η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για τη σημαντική στήριξητου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου π...


Κατόπιν ψηφοφορίας στην ολομέλεια την Τετάρτη, η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για τη σημαντική στήριξητου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους, το οποίο γιορτάζει τα δύο του χρόνια. Μάλιστα, η έκθεση του Κοινοβουλίου ζητεί αυξημένη χρηματοδότηση για την πρωτοβουλία. Στο επόμενο πρόγραμμα εργασίας του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» για την περίοδο 2023-2024, η Επιτροπή προτίθεται να αυξήσει σημαντικά τη χρηματοδότηση για το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους, με προβλεπόμενο προϋπολογισμό άνω των 100 εκατ. ευρώ. 

Μέσα στα δύο χρόνια από τότε που η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν ανήγγειλε τη δημιουργία του στην πρώτη ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους έχει αρχίσει να παράγει απτά αποτελέσματα στην πράξη, σύμφωνα με τον στόχο του να ενσωματώσει την Πράσινη Συμφωνία στην καθημερινή ζωή και στους χώρους διαβίωσής μας. Στα αποτελέσματα αυτά συγκαταλέγεται και το πρώτο κύμα έργων του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους το οποίο έχει ευρεία γεωγραφική διασπορά. Τα βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους για το 2021 και το 2022 αναδεικνύουν ορθές πρακτικές, παραδείγματα και ιδέες που απεικονίζουν τις αξίες του: βιωσιμότητα, αισθητική και συμπεριληπτικότητα. Τον Ιούνιο, η Επιτροπή διοργάνωσε και το πρώτο φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, το οποίο παρακολούθησαν σχεδόν 200.000 άτομα, διαδικτυακά ή δια ζώσης. Στην κοινότητα του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους πλέον συμμετέχουν πάνω από 500 επίσημοι εταίροι.

Επιπλέον, σημαντικό στοιχείο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους είναι η στρογγυλή τράπεζα υψηλού επιπέδου, η οποία αποτελείται από στοχαστές και επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν πηγή έμπνευσης και λειτουργούν ως πρεσβευτές της πρωτοβουλίας. Τρία νέα μέλη προσχώρησαν σήμερα στην ομάδα αυτή: ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Francis Kéré, πρόσφατα διακριθείς με το βραβείο Pritzker, η Hilda Flavia Nakabuye, ακτιβίστρια για το κλίμα, την ισότητα των φύλων και τα περιβαλλοντικά δικαιώματα και ο Emeka Ogboh, καλλιτέχνης και μουσικός παραγωγός. Τα νέα αυτά μέλη θα προσφέρουν στο κίνημα νέες οπτικές γωνίες και προοπτικές, όπως η πείρα του Francis Kéré στη δημιουργία δομημένων χώρων που είναι ενεργειακά αποδοτικοί και φιλικοί προς το κλίμα τη φύση. Θα ενισχύσουν επίσης τη διεθνή και πολιτιστική διάσταση του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους. 

Related

What's hot? 124569909997759745

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item